FOTO VIDEO Mobilizare pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda. Aproape 100 de autobasculante transportă material pentru terasamente

FOTO VIDEO Mobilizare pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda. Aproape 100 de autobasculante transportă material pentru terasamente

În cea mai mare parte, lotul 2 este la stadiul terasamentelor. Foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Mobilizarea constructorului pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda pare să fi crescut în ultima perioadă. Constatarea aparţine reprezentanţilor Asociaţiei Pro Infrastructură, care monitorizează lucrările.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Atât numărul mare de basculante (aproape 100) care transportă material pentru terasamente, cât şi forfota din unele puncte de pe şantier sunt îmbucurătoare, arătând o creştere a mobilizării constructorului. Se doreşte ca această mobilizare să crească în continuare, concretizându-se în punctele mai puţin avansate ale lotului, cum ar fi podul peste Mureş de la limita cu lotul 3, structura peste calea ferată din apropierea nodului rutier Teiuş, precum şi zonele unde terasamentele sunt în stare incipientă”, susţin reprezentanţii asociaţiei.
 
Chiar dacă lucrarile au avansat într-un ritm satisfăcător faţă de ultima filmare, trebuie amintit că problemele birocratice sunt rezolvate în mare parte pe acest lot de autostradă, ultima autorizaţie de construire fiind eliberată acum aproximativ 15 luni. Execuţia întregului tronson are o durată de 18 luni conform contractului. Este evident faptul că antreprenorul (Aktor) nu are nici cea mai mică şansă de a finaliza lucrările în 3 luni, respectând astfel termenele contractuale. Cel mai probabil, lucrările vor fi finalizate la sfârşitul anului 2018 sau în prima parte a anului 2019.

Stadiul lucrărilor în aprilie:
Stadiul lucrărilor în iulie:
Lotul are 24,25 km şi continuă de la ieşirea din Alba Iulia (Pârâul Iovului până la intrarea în municipiul Aiud, km 17+000 – km 41+250). Include nod rutier la Teiuş (km 26). Constructor este Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – Euro Construct Trading 98 SRL, cu contract 549.332.493,62 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Termenul de finalizare din contract era 2 octombrie 2016. Termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este aprilie 2018. Probleme (observaţii CNAIR): aprobare HG pentru exproprieri suplimentare; obţinere autorizatie de construire pentru lucrările aferente exproprierilor suplimentare. Procentul, stadiul de realizare este cuprins între 25% şi 30%.

 

Sursa fotografiilor: Asociația Pro Infrastructură

Imagini din aceeasi galerie
  • Sursa fotografiilor: Asociația Pro Infrastructură
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: