FOTO VIDEO Mihai Şora, la protestul de la Alba Iulia, despre PSD: „Că e ciumă e limpede, că e roşie, rămâne de văzut“

FOTO VIDEO Mihai Şora, la protestul de la Alba Iulia, despre PSD: „Că e ciumă e limpede, că e roşie, rămâne de văzut“

Mihai Şora, în mijlocul protestatarilor de la Alba Iulia

Eroul zilei la protestul ce a avut loc duminică, la Alba Iulia, faţă de modificarea legilor Justiţiei în Parlament a fost filozoful şi scriitorul Mihai Şora. Acesta a venit în mijlocul protestatarilor şi a parcurs circa trei kilometri prin oraş alături de protestatari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Şora a ajuns în faţa sediului Instituţiei Prefectului Alba la protest după mai bine de o jumătate de oră de la începerea acestuia şi a fost primit cu aplauze de cei prezenţi. Filozoful în vârstă de 101 ani a spus că este normal ca oamenii să se intereseze de ”soarta cetăţii”. Întrebat dacă este important să apărăm justiţia, Mihai Şora a răspuns: ”Bineînţeles. Ce ne-am face fără justiţie? Am ajunge să ne conducă hoţii şi ticăloşii dacă nu există justiţie”.
 
De asemenea, întrebat ce mesaj transmite protestatarilor, acesta a spus că ”le urez ca protestele lor să fie încununate de succes şi în orice caz să nu se lase”. La întrebarea de ce ne maturizăm atât de greu, având în vedere că a trecut mult timp de la Revoluţie, Şora a răspuns: ”Nu ştiu dacă noi ne maturizăm atât de greu sau clasa politică a reuşit, sau n-a reuşit, să ţină drumul drept pe care ar trebui să-l ţină”.

 
Totodată, filozoful a spus că Guvernul ar trebui să se pună în slujba intereselor poporului. ”Guvernul să aibă urechi şi să audă, să aibă ochi şi să vadă şi să tragă consecinţele. Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voinţa populaţiei pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor. Asta este un guvern. Nu e un stăpân, e un grup de oameni de bunăvoinţă, sau aşa ar trebui să fie, care se pună în slujba interselor generale, a intereselor poporului întreg”, a mai spus Mihai Sora.

 
Întrebat dacă crede că e bine ca protestatarii să scandeze PSD, ciuma roşie, Şora a spus: ”Că e ciumă, e limpede, că e roşie, rămâne de văzut”. Filozoful în vârstă de 101 ani a plecat, apoi, în marş, alături de cei circa 300 de protestatari, pe cele mai aglomerate străzi din municipiu. A parcurs circa o treime din traseul urmat de către protestatari, adică aproximativ trei kilometri, o parte prin ploaie.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările