FOTO VIDEO Izolaţi în Apuseni. Cum se luptă oamenii munţilor cu stratul uriaş de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un fel de tunel de acces prin zăpada uriaşă
Un fel de tunel de acces prin zăpada uriaşă

Oemnii din Apuseni trăiesc o iarnă cum nu au mai văzut de zeci de ani. În cătunele şi satele situate la peste 800 de metri altitudine stratul de zăpadă depăşeşte grosimea de 1 metru şi jumătate.

Cantitatea foarte mare de zăpadă pune probleme mari de acces pentru locuitorii din aceste sate. Cu greu reuşesc să îşi părăsească locuinţele proprii. Despre acces auto, nici nu mai poate fi vorba.

GALERIE FOTO

Pentru a putea ieşi din locuinţe, oamenii au fost nevoiţi să construiească veritabile tuneluri prin zăpadă pentru a ajunge la anexele gospodăreşti unde se află animalele. Veritabile aventuri sunt călătoriile în centrele de comună unde se află magazinele alimentare.

Unii localnici mai întreprnzători au renunţat să mai aştepte intervenţia autorităţilor, au construit pluguri din lemn pe care le-au legat după tractoare sau chiar animale de tracţiune, reuşind astfel să elibereze cât de cât drumurile de zăpadă.

Principala preocupare a localnicilor a fost, însă, înlăturarea stratului foarte gros de zăpadă de pe acoperişul locuinţelor, care pune în pericol rezistenţa unor construcţii. Un video şi mai multe fotografii postate pe Facebook arată cum se ”luptă” oamenii din Apuseni cu zăpada.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite