FOTO VIDEO Intervenţie dificilă a pompierilor la incendiul de la Mănăstirea Râmeţ. Radiaţia termică este foarte puternică

FOTO VIDEO Intervenţie dificilă a pompierilor la incendiul de la Mănăstirea Râmeţ. Radiaţia termică este foarte puternică

Au apărut primele flăcări în exteriorul acoperişului

Intervenţia de la Mănăstirea Râmeţ, judeţul Alba, este extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de vată minerală care emite o radiaţie termică puternică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul nu se manifestă cu flacără, ci cu degajări mai de fum, iar pompierii au început să decoperteze acoperişul.
 
”Incendiul se manifestă la nivelul acoperişului care adăposteşte mai multe chilii, pe o suprafaţă de aproximativ 800-1000 mp. Interventia pompierilor este îngreunată de materialele aflate in compozitia acoperişului (cantităţi foarte mari de vată minerală) care emit o radiaţie termică foarte puternică”, a transmis ISU Alba
 
Pompierii acţionează pentru decopertarea acoperişului şi lichidarea focarelor de incendiu. Incendiul nu se manifestă cu flacără, ci cu degajări mari de fum.
 
 
La faţa locului au ajuns şi forţele de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri Turda. În acest moment, la locul incendiului acţionează 66 de pompieri, dintre care 6 ofiţeri. Aceştia acţionează cu 6 autospeciale de stingere cu apă, 2 autoscări, 1 contaniner multirisc, 2 ambulanţe SMURD, 1 motopompă de mare capacitate.
 
 
 
Mănăstirea Râmeţ este unul dintre cele mai vechi aşezăminte călugăreşti din Transilvania. Ridicată în Munţii Trascăului, pe lângă valea Geoagiului (dacica Germisara) într-un loc numit „Valea Mănăstirii”, bisericuţa cu hramul Izvorul Tămăduirii poartă ascunse în zidurile-i firave nu puţine taine şi legende. Mai este denumită şi ”Grădina raiului din Apuseni”. Mănăstirea are prima dată certă de existenţă anul 1376.
 

 

Sursa foto: ISU Alba

Imagini din aceeasi galerie
  • Sursa foto: ISU Alba
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările