FOTO VIDEO Imaginile dezolante ale dezastrului de la fabrica de condimente Solina din Alba Iulia. 100 de pompieri lucrează încă la stingerea incendiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini apocaliptice la fabrica Solina Alba Iulia
Imagini apocaliptice la fabrica Solina Alba Iulia

Un tablou dezolant reprezentat de un munte de table contorsionate, prăbuşite peste utilaje carbonizate. Aceasta este imaginea dezastrului de la fabrica de condimente Solina din Alba Iulia după incendiul devastator izbucint sâmbătă dimineaţă.

Întreaga afacere demarată în urmă cu aproape 20 de ani a fost distrusă, sute de oameni rămânând fără loc de muncă. Fabrica a ars complet, dar pompierii au reuşit să salveze 8 TIR-uri care au fost mutate la timp de şoferii de pe autospecialele de intervenţie. 

GALERIE FOTO

Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, a spus că sunt în lucru probe cu privire la emisiile degajate în urma incendiului, dar a dat asigurări că din primele informaţii nu există substanţe care să pună în pericol sănătatea populaţiei. Pompierii s-au ajutat foarte mult de faptul că în imediata apropiere se află râul Ampoi şi au putut să pompeze apă folosită la autospecialele de stingere.

Inspectorul şef al ISU Alba, Adrian Buia, a adăugat că fabrica era autorizată de ISU din punct de vedere al securităţii la incendiu, ultimul control fiind realizat în luna septembrie a anului trecut, fără a fi sesizate probleme. Incendiul a fost anunţat sâmbătă dimineaţă în jurul orei 06:20. Circa 100 de pompieri din patru judeţe se luptă de peste 5 ore luptat cu flăcările înalte de câţiva metri, care au cuprins întreaga fabrică. Martorii au auzit o serie de explozii în partea din spate a halei.

”La momentul de faţă autolaboratorul APM este în lucru. Am cerut să se facă probe în mai multe puncte după care să avem tot ceea ce înseamnă analize să le putem pune la dispoziţie. Din primele verificări se pare că nu există probleme care să pună în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor. Totodată, alături de noi am chemat Direcţia de Sănătate Publică, Apele Române, pentru că avem în apropiere un râu şi suntem pregătiţi în aşa fel încât să nu existe niciun fel de problemă specială”, a declarat prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai.

incendiu solina alba

”Obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fiind controlat ultima dată în luna septembrie iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore”, a declarat col. Adrian Guia, insp. şef. ISU Alba.

    

”Se acţionează în acest moment cu 10 autospeciale cu apă şi spumă, în total 100 de pompieri. Fac precizarea că s-a transmis un nou mesaj de avertizare prin Ro-Alert prin care populaţia municipiului Alba Iulia a fost înştiinţată cu privire la măsurile de autoprotecţie care se impun în aceste situaţii, respectiv închiderea ferestrelor şi uşilor pentru că este degajată în continuare o cantitate foarte mare de fum iar vântul duce acest fum spre municipiu. Prin intervenţia promptă a ISU Alba s-a reuşit evacuarea a 10 camioane care erau amplasate în proximitatea rampei de încărcare a halei de producţie. Nu ne putem pronunţa cu privire la durata intervenţiei, la ora aceasta intervenţia este în derulare, mai există în interiorul fabricii focare şi se lucrează la localizare şi lichidare”, a declarat Ovidiu Costea, purtător de cuvânt al ISU Alba.

Citiţi şi:

 

FOTO VIDEO Pompieri din patru judeţe se luptă cu incendiul devastator de la fabrica Solina din Alba Iulia. Un nou mesaj RO-Alert pentru populaţie

 

VIDEO Mesajul trimis pentru locuitorii din Alba prin sistemul RO-Alert în timpul incendiului devastator de la o fabrică de condimente

 

Incendiu devastator la fabrica Solina din Alba Iulia. Pagube de zeci de milioane de euro la cel mai mare producător de condimente din sud-estul Europei

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite