FOTO VIDEO Prima ieşire cu maşina pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş - Turda. Se aşteaptă recepţia lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lotul 3 este finalizat şi ar putea fi rfecepţionat în luna noiembrie
Lotul 3 este finalizat şi ar putea fi rfecepţionat în luna noiembrie

Asociaţia Pro-Infrastructura a făcut publică o filmare realizată din maşină, a lotului 3 al Autostrăzii A 10, de la Decea la Aiud, cu doar câteva zile înainte de recepţia finală.

Filmarea este realizată cu maşina mergând pe contrasens. La prima vedere, totul pare în regulă: autostrada este trasată şi pare gata de a fi dată în folosinţă. 

Lotul 3  are 12,45 km urmează traseul de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea (km 41+250 – km 53+700). Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) şi Unirea (km 53+200).

Constructor este Tirrena Scavi S.p.A (Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A), iar valoarea contractului este de peste 420 de milioane de lei (fără TVA). Chiar dacă este finalizat în întregime, pe lotul 3 din Autostrada Sebeş – Turda (A10) se va putea circula doar între nodurile rutiere Decea şi Aiud, adică pe circa 8,5 kilometri. Este porţiunea pe care o puteţi vedea în video.

Problemele identificate pe parcursul executării lucrărilor şi complexitatea unor obiective au decalat termenele de finalizare a şantierelor pe cele mai avansate loturi, 3 şi 4, ce însumează 28,75 de kilometri, de la Aiud la Turda. Dacă lotul trei, între Aiud şi Decea este aproape gata, pe lotul 4, până la Turda, au fost necesare intervenţii suplimentare la două puncte critice – lacul Stejeriş şi alunecarea de teren din apropiere.

Acum Compania de drumuri trebuie să decidă dacă deschide, la sfârşitul acestui an, tronsonul în finalizare dintre Aiud şi Decea, pe care, practic, se va putea circula doar pe 8,5 kilometri. Restul lotului va putea fi deschis circulaţiei abia când va fi gata şi lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, între Sântimbru şi Aiud, construit de asocierea greco–română Aktor – Euroconstruct Trading ’98, iar pentru acest segment estimările sunt abia în 2019.

„Lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda, 12,45 km între nod Decea/Unirea şi sudul oraşului Aiud, este practic gata, în această lună fiind executate ultimele detalii. Conform surselor noastre, CNAIR a stabilit data de 27 noiembrie pentru recepţia finală. Avem şanse să circulăm pe acest tronson la finalul acestei luni sau la începutul lunii decembrie, în funcţie de cum rezolvă autorităţile birocraţia, împreună cu Tirrena Scavi, constructorul acestui segment de autostradă”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructură”, care monitorizează derularea lucrărilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite