FOTO VIDEO Prima ieşire pe autostradă, în Alba şi Hunedoara. Cum arată cea mai nouă şosea cu patru benzi din România

FOTO VIDEO Prima ieşire pe autostradă, în Alba şi Hunedoara. Cum arată cea mai nouă şosea cu patru benzi din România

Primul salut pentru şoferi pe autostradă în apropiere de Sebeş. Foto: Adevărul

A sosit ziua aşteptată cu atâta nerăbdare de cetăţenii din Sebeş şi de toţi cei care tranzitează cel mai aglomerat oraş din judeţul Alba. Sebeşul a scapat de cele peste 40.000 de autovehicule care îl tranzitau zilnic, după ce s-a deschis circulaţia pe autostrada Orăştie-Sibiu în judeţul Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inaugurarea noii şosele s-a desfăşurat în lipsa premierului Victor Ponta şi a ministrului delegat pentru Marile Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, care, după ce au fost aşteptaţi timp de aproape trei ore în zona Vinţişoara, lângă Sebeş, au anunţat că vor lipsi de la evenimentul din Alba. De la Sibiu, aceştia s-au întors direct la Bucureşti, lăsându-le oficialilor locali rolul de a tăia panglica autostrăzii care va decongestiona traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone din ţară. A fost prezent doar directorul CNADNR, Narcis Neaga. Circulaţia pe autostradă a fost deschisă oficial după ora 15.00.
 
 
La evenimentul de inaugurare a tronsonului de autostradă din Alba au fost prezenţi directorul CNADNR, Narcis Ştefan Neaga, prefectul Gheorghe Feneşer, primarul din Sebeş, Alexandru Dăncilă, deputatulIoan Dîrzu. Narcis Neaga a declarat în conferinţa de presă că oraşul Cugir nu va rămâne fără acces la autostradă. Referitor la proiectul de construire al autostrăzii Sebeş-Turda, acesta a precizat că au fost desemnate ofertele câştigătoare pentru cele patru loturi şi că numele firmelor vor fi anunţate în zilele următoare. Lotul trei va fi inaugurat cel mai târziu în septembrie 2014. 
Foto Eduard Schneider:
„Pentru mine acest drum este foarte important. Alături de mine sunt oameni politici cărora le mulţumesc pentru
 sprijinul care ni l-au acordat în finalizarea acestui proiect. Doua lucruri sunt importante: determinarea constructorului de a face lucrarea, iar al doilea lucru este finanţarea proiectului, şi ceea ce pot sa spun este că până în această clipă nu există nicio datorie financiară faţa de constructor. Că nu este nicio datorie subliniază determinarea factorului politic, determinarea guvernului de a rezolva proiectele de infrastructura. Inauguram astăzi doua tronsoane de infrastructură realizate de firmele Strabag şi Straco. Cel mai important este cel finalizat de Straco, pentru că cetăţenii vor scăpa de calvarul care era până acum în Sebeş, acesta fiind un nod fierbinte al României. Un alt lucru pe care aş dori sa vi-l comunic este că de astăzi avem un concesionar pe viitoarea autostradă Comarnic Braşov”, a spus directorul CNADNR, Narcis Neaga.
 
Caracteristici tehnice
 
Lotul I Orăştie-Sibiu, km 0+000 – km 24+110: lungime totală de 24,110 kilometri. Valoarea totală a contractului 551.041.792,37 lei fără TVA. Lucrările au fost executate de “Strabag” SRL.

 
Lotul II Orăştie-Sibiu, km 24+110 – km 43+855: lungime totală de 19,745 km. Valoarea totală a contractului 377.780.208,81 lei fără TVA. Lucrările au fost derulate de ”Straco”.

 
Noua autostradă Orăştie – Sibiu completează cei 33 de kilometri ai autostrăzii Deva – Orăştie. Şoferii vor putea circula pe această autostradă de la intrarea în Deva până la ieşirea din Sebeş spre Sibiu. Apoi vor trebui să iasă de pe autostradă prin nodul rutier Cunţa, pe DN1, pentru a reintra pe al patrulea tronson de autostradă în nodul rutier de la Sălişte. Termenul iniţial de terminare a lucrărilor a fost aprilie 2013, apoi fiind devansat pentru august, septembrie, noiembrie şi acum, decembrie. Prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor a venit din cauza unor „lucrări mai dificile”, legat de construcţia podurilor sau reţeaua electrică.

 
Şoseaua ocolitoare a oraşului Sebeş, parte din autostradă, se întinde pe o porţiune de 8 kilometri, cu puncte de acces în zona Vinţişoara şi Hotel “Fan”, respectiv nodul rutier spre Lancrăm, pentru legătura cu DN1.

 
Citiţi şi:
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările