O femeie de cetăţenie italiană şi copilul ei de 7 luni, suspecţi de coronavirus la Alba Iulia. Au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra italiancă şi fiica acesteia au fost internate într-un spaţiu izolat al spitalului
Tânăra italiancă şi fiica acesteia au fost internate într-un spaţiu izolat al spitalului

O femeie cu un copil, care s-a întors recent din Italia, s-a prezent luni, 24 februarie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

UPDATE ora 21.00 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba au transmis precizări potrivit cărora ”la nivelul judeţului nu există, până la această oră, niciun caz şi nicio suspiciune cu privire la prezenţa coronavirus”. Precizările vin în contexul în care luni seara au existat zvonuri cu privire la confirmarea unui caz.

Potrivit comunicatului, ”un pacient poate fi declarat suspect doar de către specialişti ai DSP şi doar în momentul în care persoana a circulat în zonele afectate de carantină şi care prezintă simptomatologie specifică virusului”. Reprezentanţii instituţiei mai precizează că ”în baza procedurilor şi a recomandărilor Ministerului Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în Alba s-au luat măsuri de prevenţie şi s-au făcut pregătiri pentru gestionarea corespunzătoare a unei eventuale situaţii critice. Toate deciziile luate la nivelul judeţului s-au bazat pe recomandările specifice transmise de Ministerul Sănătăţii”.

UPDATE ora 14.25 La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia s-a prezentat luni şi un şofer de TIR, cetăţean italian, care a acuzat o viroză, respectiv durere în piept cu febră, fiind investigat de medici. Bărbatul a refuzat  să rămână sub observaţie, motivând că trebuie să ajungă cu marfa la destinaţie.

UPDATE ora 13.40 Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Alba afirmă că simptomele nu sunt caracteristice infectării cu coronavirus. Cazurile au fost izolate la departamentul dermatologie şi au fost investigate de un medic infecţionist. Nu prezintă simptome respiratorii, nu au tuse, doar febră şi scaune diareice. Bănuim o patologie digestivă. S-au luat coproculturi şi urmează să aflăm rezultatul. Practic nu ar fi coronavirus, dar îi ţinem în continuare la izolator. Îi monitorizăm astăzi şi vedem cum evoluează toată săptămâna”, a afirmat medicul Dreghici Popa Daniela, director adjunct DSP Alba.

Ştirea iniţială: Femeia acuză febră şi stări de vomă şi a venit la spital împreună cu copilul său de 7 luni. AS fost încadrată ca suspiciune de infectare cu coronavirus şi a fost internată în secţia de Boli Contagioase a Spitalului, împreună cu fiica acesteia.

spital alba suspect coronavirsu

”Femeia este de cetăţenie italiană, a venit la Alba Iulia în urmă cu două săptămâni din zona Veneto. Are simptome de febră (39 de grade)”, a declarat Dan Crainic, director medical al spitalului din Alba Iulia. Cei doi sunt internaţi la secţia de Infecţioase, unde s-a făcut o zonă de izolare (în spaţii de la Secţia de Dermatologie), au fost recoltate probe ce au fost transmise la Institutul ”Matei Balş” şi la Timişoara. 

Deocamdată nu este confirmată prezenţa coronavirusului în acest caz, însă se respectă procedura stabilită de Ministerul Sănătăţii.

alba femeie contagioase

Revenim cu detalii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite