FOTO VIDEO Echipaje româneşti la Campionatul mondial de atelaje trase de câini. Legătura unui participant cu Jean Claude van Damme

FOTO VIDEO Echipaje româneşti la Campionatul mondial de atelaje trase de câini. Legătura unui participant cu Jean Claude van Damme

Ioan Alexandru Achim participă la competiţia de nivel mondial din Slovacia

Doi tineri din Zlatna şi Carei vor participa la Campionatul Mondial de Atelaje Trase de Câini, competiţie care va avea loc în Samorin, Slovacia, în perioada 16-18 noiembrie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan Alexandru Achim, din Zlatna şi Daniel Marius Tentiş, din Carei, vor fi printre echipajele ce vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Atelaje Trase de Câini, competiţie care va avea loc în Samorin, Slovacia, în perioada 16-18 noiembrie 2018.
 
Ei vor forma două echipe, una la “scooter” (atelaj pe două roţi), cu doi câini din rasa Husky Siberian (Ioan Alexandru Achim cu Snowforce’s Krocky şi G-Pont Arch-Southmountain-aka Lucky) şi cealaltă la “bikejorin” (bicicletă), cu un câine din rasa Malamut de Alaska (Daniel Marius Tentiş cu Antonius King). În total, la această competiţie, ţara noastră va fi reprezentată de 7 echipaje. 
 
 
În prezent, Asociatia ”Snow Wolves Trascau Zlatna”, club înfiinţat de către Alexandru şi Daniel este în proces de înfiinţare, aşa că cei doi vor merge la Campionatul Mondial din partea Clubului Sportiv Sleddog din Bistriţa-Năsăud, singurul din România afiliat la WSA (World Sleddog Association). De asemenea, în sezonul trecut, Ioan Alexandru Achim şi Daniel Marius Tentiş au luat parte la 4 concursuri desfăşurate la Ciumani, Pasul Tihuţa, Belis şi Hargita Bai, unde au prins podiumul, şi la Beliş, unde locul 1 a fost adjudecat de către Alexandru.
 
 
“Dragostea de munte, frumuseţea iernilor ne-a împins spre aceste rase nordice. Primul câine a fost luat în 2012, ca şi companion.  În 2015 a apărut al doilea câine iar din 2015 ne-am completat echipele având un număr de 10 câini (6 husky siberian şi 4 malamuţi de Alaska) de toate vârstele (juniori, veterani şi tineri în toată puterea)”, spune Alexandru Ioan Achim.
 
 
Acesta a mai precizat că unul dintre câinii pe care îi deţine în prezent, la Zlatna, a apărut într-un spot publicitar, pentru Coors Beer, filmat la Bâlea Lac, alături de celebrul Jean-Claude van Damme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: