FOTO VIDEO Cascada îngheţată din Apuseni, atracţie spectaculoasă pentru turişti

FOTO VIDEO Cascada îngheţată din Apuseni, atracţie spectaculoasă pentru turişti

Cascada Pişoaia a îngheţat şi a devenit atracţie pentru turişti şi iarna

O cascadă spectaculoasă din Apuseni devine în fiecare iarnă o atracţie deosebită pentru turişti. Căderea de apă îngheaţă şi creează o imagine de basm.

Ştiri pe aceeaşi temă

Localnicii îi spun Pişoaia, dar şi „Cascada Miresei” - asta pentru că apa, care curge de la aproape 20 de metri înălţime, are aspectul unui văl când îngheaţă. Zeci de turişti ajung în fiecare zi la cascada de pe valea Arieşului Mic, impresionaţi de monumentalitatea blocului de gheaţă
 
Cascada Pişoaia este rezervaţie peisagistică şi se întinde pe o suprafaţă destul de mare, respectiv de 2,5 hectare. Rezervaţia peisagistică Cascada Pişoaia se află pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, încadrată într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase. Căderea de apă se realizează de la aproximativ 18 m înălţime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stâncos pe care se scurge. Formaţiunile calcaroase de tip travertinic depuse dea lungul timpului măresc spectaculozitatea zona. Apele din zonă sunt bogate în calcar, acoperă totul cu depuneri, şi dau naştere la numeroase formaţiuni calcaroase, unele chiar spectaculoase.
 
 
Din aceste tufe calcaroase localnicii confecţionează cruci care pot fi văzute lângă biserici sau dea lungul drumurilor, sau taie cărămizi cu ajutorul cărora îşi împrejmuiesc casele. Aflată într-un peisaj captivant, la aproximativ 500 de metri de la şosea, Cascada Miresii, cum mai este cunoscută, oferă un ”spectacol” răcoritor şi privelişti liniştitoare, care cu siguranţă vă vor impresiona, mai ales dacă sunteţi sensibili la frumuseţea creată de Dumnezeu.
 

Cascada se află în comuna Vidra, sat Nemeşi, pe Arieşul Mic, la confluenţă cu pârâul Slatina, în imediata apropiere a drumului DJ 762 Mihoieşti - Avram Iancu. Se află în versantul drept al Arieşului Mic, vis-a-vis de Dealul cu Melci, o altă rezervaţie, paleontologică, care atrage prin aspectul său ciudat. Este vorba despre o puzderie de formaţiuni sub formă de melci, încrustate în piatră în urmă cu mai bine de 65 de milioane de ani. Peste 30 de specii de moluşte şi-au lăsat aici amprenta pe o suprafaţă de 4,30 ha, alcătuind acest recif senonian, bizar în ochii oricărui călător. În apropierea cascadeo se află rezervaţia Dealul cu melci, un unicat din punct de vedere geologic, fiind, totodată, unul dintre cele mai spectaculoase puncte fosilifere din Transilvania.
 
 
Accesul spre cascadă şi Dealul cu melci este semnalizat la marginea drumului judeţean. În zonă există mai multe pensiuni unde se poate obţine cazare la preţuri avantajoase. Ultima pensiune a fost inaugurată în 2015, se află în imediata apropiere a celor două obiective turistice şi a preluat denumirea ”Dealul cu melci”.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările