FOTO Simbolul comerţului comunist din Alba Iulia, transformat în mall. Cum va arăta noua atracţie din centrul oraşului

FOTO Simbolul comerţului comunist din Alba Iulia, transformat în mall. Cum va arăta noua atracţie din centrul oraşului

Magazinul universal Unirea va trece printr-o transformare spectaculoasă

Cel mai mare ”magazin universal” din centrul oraşului Alba Iulia, construit pe vremea regimului comunist, va fi transformat într-un mall.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în şedinţa de marţi, 28 mai 2019, un proiect privind documentaţia PUD – extindere spaţiu comercial, Magazinul Universal „Unirea”.
 
Societatea care deţine magazinul a fost cumpărată anul trecut, în proporţie de aproximativ 96%, de firma Mercur SRL, ce aparţine omului de afaceri Vasile Macarie. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar ar fi în valoare de câteva milioane de euro.

Din planşele proiectului se vede că noul complex comercial se va numi Mercur Shopping Center şi cel mai probabil va găzdui magazine ale unor retaileri cunoscuţi, dar şi spaţii de alimentaţie publică, astfel că locaţia va deveni al doilea mall din Alba Iulia.
 
După renovare, magazinul Unirea va dispune de magazine, birouri, dar şi un restaurant la interior. De asemenea, se propune o extindere a spaţiului pentru amenajarea unei scări rulante, iar faţada viitorului centru comercial va fi traforată şi cu sticlă.
 
Imagini cu magazinul universal Unirea în diferite perioade de timp
 
Documentaţia prezentată în Consiliul Local urmăreşte modul de amplasare şi conformare a extinderii clădirii existente şi relaţiile cu celelalte clădiri existente în zonă. Regimul de înălţime propus este P+3, P+4, P+5. Accesul auto şi pietonal se va realiza din strada Calea Moţilor şi Tudor Vladimirescu. 
 
 
Pentru lărgirea clădirii cu spaţiul pentru scările rulante, aproximativ 5 metri lăţime, va trebui reorganizat şi spaţiul pentru pietoni, recent modernizat de primărie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: