FOTO Cum au salvat jandarmii în ultimul moment un somn uriaş, lung de 1,2 metri. „Monstrul“ fusese braconat şi era târât la malul râului Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Somnul uriaş a fost pescuit ilegal
Somnul uriaş a fost pescuit ilegal

Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Aiud, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat în zona localităţii Gâmbaş o persoană care se afla în râul Mureş, în apropiere de mal, încercând să scoată la mal captura tocmai prinsă.

Bărbatul de 30 de ani din localitatea Aiud, judeţul Alba, prinsese peştele prin metoda ”greblare”, iar împreună cu acesta se mai afla încă o persoană de 38 de ani. Este vorba despre un somn de 1,2 metri pescuit ilegal.

În urma verificărilor efectuate, asupra persoanei au fost găsite ustensile de pescuit dintre care un cârlig ajutător confecţionat artizanal.

Potrivit jandarmilor ”pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, constituie infraţiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, motiv pentru care au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală. 

Imagine indisponibilă

Captura a fost eliberată în mediul său natural, iar uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării. 

Imagine indisponibilă
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite