FOTO S-a redeschis parcul de aventură de la Alba Iulia: relaxare şi distracţie în pădurea de pe dealul Mamut

FOTO S-a redeschis parcul de aventură de la Alba Iulia: relaxare şi distracţie în pădurea de pe dealul Mamut

Parcul de Aventură Dynamis din Alba Iulia a fost redeschis pentru iubitorii de sport şi adrenalină. Amplasat pe Dealul Mamut, în cea mai frumoasă zonă împădurită din „Cealaltă Capitală”, parcul poate fi alegerea perfectă pentru petrecerea unor momente de relaxare atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Deschiderea oficială a fost făcută doar după ce mascota parcului – Veveriţa Dina – a ieşit de la iernat şi, împreună cu cei câteva zeci de prieteni ai săi, care populează zona, au început să se joace la soare şi să caute mâncare. Dina şi comunitatea sa de veveriţe vor fi din acest an «ceasornicul» care va spune când va fi deschis şi când trebuie închis Parcul de Aventură din Alba Iulia. În acest an simpaticele veveriţe au ieşit mai târziu la joacă fapt ce prevesteşte o vară cu vreme capricioasă dar care va avea şi multe zile cu temperaturi caniculare”, se afirmă într-un comunicat de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă. 
 
Parcul de Aventură Dynamis a fost amenajat în perioada 2012 – 2013 pe Dealul Mamut din Alba Iulia având o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Accesul în parc se face de pe Calea Moţilor (drumul spre Miceşti) pe strada Valea Popii, pe lângă intrarea în Parcul Dendrologic din municipiu.  Parcul de Aventură a fost realizat în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, proiect care a fost derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru şi Vest, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Parcul poate fi folosit atât de cei care doresc momente de relaxare şi distracţie însă este folosit de asociaţie în special pentru derularea unor ateliere educaţionale menite să dezvolte personalitatea copiilor din centrele educaţionale sau ocrotiţi în reţeaua socială. 
 
Traseele parcului sunt alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism, prin traversare sau căţărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene. Echipamentele de protecţie profesionale folosite în cadrul parcului au fost donate de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis. 
 
„Parcul de Aventură Dynamis poate fi o alegere perfectă pentru cei care vor să petreacă o zi în natură, încercând să îşi învingă temerile şi să facă mişcare într-un mod inedit. Parcul este folosit şi pentru derularea unor ateliere educaţionale pentru copiii ocrotiţi în reţeaua socială astfel încât prin educaţie nonformală aceştia să fie ajutaţi să îşi dezvolte personalitatea, să îşi învingă anumite temeri şi să înveţe prin joc şi aventură. În concluzie Parcul de Aventură şi Centrul de Training Dynamis pot însemna atât cursuri de training şi învăţare prin joc şi aventură pentru copii dar şi sesiuni team building  pentru adulţi” a spus Bianca Mărginean, coordonatorul Centrului de Training Dynamis. 
 
Parcul de Aventură Dynamis va fi deschis zilnic între orele 11,00 şi 17,30, iar din luna iunie programul va fi extins până la ora 19,00. Programări pentru grupuri sau pentru training pot fi făcute la numerele de telefon 0746/670729 (Dorin Oltean - administratorul parcului) sau 0748/ 498760 (Bianca Mărginean – coordonatorul Centrului de Training Dynamis).
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările