FOTO Parcul ascuns de lângă Alba Iulia: aventură în pădurea de pe dealul Mamut

FOTO Parcul ascuns de lângă Alba Iulia: aventură în pădurea de pe dealul Mamut

Parcul are diferite trasee de aventură

La marginea oraşului Alba Iulia, într-o pădure de pe dealul Mamut, a fost amenajat un parc de aventură. Pe o suprafaţă de aproximativ două hectare au fost amplasate diverse obstacole, care permit practicarea unor sporturi extreme. Se pot face căţărări pe panou, coborâri cu tiroliana, deplasări de la un copac la altul prin tuneluri de scânduri suspendate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul aparţine Asociaţiei Centrul Dynamis, care aparţine Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Parcul de aventură a fost amenejat în imediata apropiere a rezervaţiei dendrologice şi a zonei de recreere cuprinse într-un proiect al administraţiei locale din Alba Iulia.
 
Traseele sunt concepute pe grade de dificultate diferite care pot fi practicate în funcţie de categoria de vârstă, respectiv de copii de până la şapte ani, de copii cu vârste între 7 şi 14 ani şi de adulţi. Prin activităţile desfăşurate în acest parc nu se doreşte doar un simplu prilej de recreere, ci şi o ocazie prin care să se dezvolte personalitatea copiilor şi a adulţilor. La activităţile desfăşurate în parcul de aventură vor participa sute de beneficiari ai Centrului Dynamis. Copii provin în special de la centrele de plasament din Alba Iulia.
 
„Prin acest centru, dorim să aducem un plus de calitate pentru serviciile pe care le oferim, să elaborăm metode 
 
 noi de lucru cu copiii, prin care să li se dezvolte curajul, încrederea, autocunoaşterea şi, în acelaşi timp, aceleaşi lucruri să li se dezvolte angajaţilor. Noi vrem să lucrăm cu personalul, ca ei, la rândul lor, să poată lucra mai bine cu copiii”, a declarat preşedintele Asociaţiei “Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, preotul Nicolae Ignat, la momentul iniţierii proiectului.
 
Centrul funcţionează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba prin DGASPC Alba, Inspectoratul Scolar Judeţean Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918”- Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Asociaţia “Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia.
 
Citiţi şi:
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările