FOTO Oserul de la Brăzeşti, un târg de vechituri atipic într-un sătuc din Apuseni. Gustări tradiţionale şi apă de izvor, în loc de mici şi bere

FOTO Oserul de la Brăzeşti, un târg de vechituri atipic într-un sătuc din Apuseni. Gustări tradiţionale şi apă de izvor, în loc de mici şi bere

Vechituri de vânzare în târgul de la Bărzeşti. Sursa foto: Facebook/ Hossu Andrei Ioan

Un târg atipic, de vechituri, este organizat duminică de o clujeancă într-un sat din Munţii Apuseni. Femeia a lăsat ”nebunia” oraşului şi s-a mutat în liniştea naturii de la munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Geta, o clujeancă pasionată de târguri şi mutată de curând în satul din Apuseni, îi aşteaptă pe căutătorii de comori duminică, 16 august, la un altfel de târg de vechituri
 
De la ora 12.00, în micuţul sat Brăzeşti din oraşul Baia de Arieş, în curtea şcolii din localitate, oamenii din zonă şi-au scos la vânzare tot ce au prin şure, poduri şi beciuri.
 
Căni, oale, perne, obiecte din lemn, lucruri de-ale casei, veselă, icoane, rame şi tot ce se mai găseşte de pe la bunici, uitate prin colţurile casei – acestea o să fie la vânzare pentru cei ajung la târgul din Brăzeşti. Mai mult, la târg se găsesc şi produse naturale, făcute de localnici, chiar din roadele grădinilor şi legume proaspăt culese.
 
 
Clienţii târgului primesc gustări tradiţionale şi apă rece de izvor, totul desfăşurându-se pe acordul muzicii tradiţionale. Geta Sârbu, organizatoarea târgului şi pasionată de tot ceea ce ţine de vechi şi de tradiţie, spune că toţi ar trebui să-şi lase acasă laptop-urile şi celelalte conexiuni cu modernitatea şi să facă o călătorie în trecut.
 
 
Totul este organizat cu respectarea normelor de igienă, în plină pandemie de coronavirus. De asemenea, Geta a mai declarat că un mare ajutor a primit din partea Primăriei Baia de Arieş şi a primarului Traian Pandor.
 
 
“M-am mutat din Cluj tocma’ în Valea Arieşului, într-un sat bucolic, numit Brăzeşti. Mă fac moaţă! Şi aici am hotărât să organizez un târg, ca cel de la Cluj, un mic Oser cu <vechiturile> brăzăştenilor, dar şi cu <noiturile> lor, adică cu ce au ei prin grădini, prin pivniţi, prin şuri, prin dulapuri pierdute etc. Şi ne vom îmbrăca tradiţional şi vom povesti legendele locului şi vom cânta din Ţara Moţilor şi ne vom simţi în armonie cu natura încă atât de autentică! Vom avea şi surprize, vorba clujenilor: <kicsi, kicsi, da’ hî>! Nu vom mânca mici, nu vom bea bere, dar vom găsi ceva să ne stâmpăram setea şi foamea şi dorul de bun, de gustos, de drag!”, a declarat Geta Sârbu pentru cluj24.ro.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările