FOTO Locuri de joacă din cea mai performantă comună din ţară, proiectate de studenţi ai Facultăţii de Urbanism Bucureşti

FOTO Locuri de joacă din cea mai performantă comună din ţară, proiectate de studenţi ai Facultăţii de Urbanism Bucureşti

Studenţii de la Urbanism a proiectat spaâiile de joacă din Ciugud

O echipă de studenţi urbanişti şi peisagişti din cadrul Facultăţii de Urbanism (Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti) au participat, în perioada 2 – 6 mai, la Ciugud, la un workshop în cadrul căruia au gândit şi proiectat urbanistic spaţiile de joacă din satele comunei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denumit „Conectarea comunităţii locale prin amenajarea de spaţii publice pentru socializare şi joacă”, workshop-ul a reunit 9 studenţi care, sub îndrumarea asist. dr. urb. Ana Opriş şi cu ajutorul urbaniştilor albaiulieni Laura şi Alexandru Damian, au proiectat urbanistic şi peisagistic 5 spaţii de joacă pentru copii în satele Ciugud, Şeuşa, Drâmbar, Hăpria şi Teleac. 
 
Studenţii şi specialiştii din cadrul Primăriei Ciugud au analizat situaţia existentă a spaţiilor de joacă pentru copii şi rezerva de terenuri ce pot primi amenajări urbanistice şi peisagistice pentru joacă, relaxare şi socializare în comuna Ciugud. În cadrul atelierelor de lucru ei au dezvoltat proiecte pentru 18 aparate/structuri de joacă, construite în întregime din lemn şi materiale prietenoase cu mediul înconjurător, pe care le-au combinat în cadrul a 5 amenajări distincte, urmărind punerea în valoare a spaţiilor selectate de către administraţia locală împreună cu echipa de urbanişti colaboratori.
 
 
Toate acestea au fost realizate in scopul consolidării identităţii localităţilor şi a susţinerii vitalităţii şi atractivităţii acestora. De asemenea, studenţii au primit sprijin şi sfaturi privind modul în care poate fi prelucrat lemnul din partea Octaviei şi Lucian Loiş, doi tineri arhitecţi care au construit la Hăpria un atelier specializat în prelucrarea lemnului. 
 
 
„Ciugudul este o comunitate care creşte de la an la an, iar acest lucru este o bucurie dar şi o provocare pentru administraţia locală. Ne dorim să fim o comună apropiată de cetăţeni astfel că acordăm atenţie deosebită şi spaţiilor publice pentru socializare şi joacă. Copiii sunt viitorul unei comunităţi şi lor trebuie să le oferim atenţia şi dragostea noastră dacă vrem cu adevărat ca acest viitor să arate bine. Acesta este şi motivul pentru care i-am provocat pe tinerii studenţi de la Facultatea de Urbanism din Bucureşti să gândească şi să proiecteze viitoarele locuri de joacă din comună. Ideile lor ne-au impresionat şi sperăm ca în această vară să începem amenajarea acestor spaţii de joacă şi socializare”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud. 
 
 
Workshop-ul „Conectarea comunităţii locale prin amenajarea de spaţii publice pentru socializare şi joacă” a fost organizat de Primăria Comunei Ciugud în parteneriat cu Facultatea de Urbanism din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările