FOTO Imaginile dezastrului lăsat de ape în Alba. Cum arată o cabană din Pianu înainte şi după inundaţii

FOTO Imaginile dezastrului lăsat de ape în Alba. Cum arată o cabană din Pianu înainte şi după inundaţii

Imaginea de dinainte a cabanei şi interiorul plin de nămol şi pietre aduse de viitură

Imaginile dezastrului din judeţul Alba continuă să provoace emoţie. Propretarul unei cabane din comuna Pianu a publicat imagini cu construcţia înainte şi după viitură

Ştiri pe aceeaşi temă

”Mergeţi în Pianu de Sus dupa pensiunea Iedera, la ultima casă, să vedeţi ce este acolo. Cabana avea o curte mare cu mulţi pomi şi cu o terasă acoperită. Au fost distruse şi 2 maşini, dintre care una nu avea nici 2 ani de când era cumpărată din fabrică. În cabană nu se mai poate locui nici dacă s-ar scoate tot nămolul adus de apă”, a scris localnica din Pianu, potrivit ziarulunirea.ro.
 
Comuna Pianu a fost grav afectată de inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit reprezentanţilor ISU Alba, peste 200 de locuinţe au fost afectate, iar 100 de persoane au fost evacuate. De asemenea, 10 autoturisme au fost luate de viitură şi reţelele de apă potabilă, gaz şi electricitate au fost afectate. Viitura a avariat un pod de pe DJ 704 A şi a rupt un kilometru din acelaşi drum. 
 
 
De asemenea, peste 200 de hectare de terenuri agricole au fost acoperite de ape. Satele afectate sunt Strungari, Pianu de Sus şi Pianu de Jos. Autorităţile şi localnicii s-au mobilizat şi au reuşit să îndepărteze parţial nămolul din locuinţe şi de pe străzi. Revenirea la normalitate va fi, însă, de lungă durată şi va presupune costuri foarte mari.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: