FOTO Imagini spectaculoase de pe cel mai înalt vârf din Apuseni. „Operele de artă“ create de zăpadă şi viscol

FOTO Imagini spectaculoase de pe cel mai înalt vârf din Apuseni. „Operele de artă“ create de zăpadă şi viscol

Construcţii ”îmbrăcate” în zăpadă pe Vf Bihor. Foto: Traian Gligor

În Apuseni stratul de zăpadă ajunge până la 2 metri în masivele montane cele mai înalte. Pe Vf Bihor, cel mai înalt din Munţii Apuseni, zăpada viscolită a creat peisaje spectaculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zăpada căzută în ultimele săptămâni şi viscolul au creat peisaje spectaculoase în Munţii Apuseni. Pe Vf. Bihor, cel mai înalt din această ramură a Carpaţilor, cu o înălţime de 1849 de metri, câteva construcţii au fost, practic, ”îmbrăcate” în zăpadă.

Din acest motiv, accesul pe acest munte, unde se află şi staţie meteorologică, este deosebit de difcil. Zăpadă căzută în cantităţi mari îngreunează accesul în multe dintre cătunele Apusenilor, sute de locuitori fiind izolaţi din punct de vedere a accesului auto. Autorităţile locale fac cu greu faţă pentru că nu deţin utilaje capabile să asigure o deszăpezire a drumurilor comunale. 

Necazul oamenilor de aici este, pe de altă parte, benefic pentru cei aflaţi în vacanţă, în staţiunea Arieşeni. Stratul gros de zăpadă asigură condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă pe cele trei pârtii de aici. 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: