FOTO VIDEO Furtună violentă la Alba Iulia. Vântul a distrus 10 acoperişuri de bloc şi a rupt peste 50 de copaci

FOTO VIDEO Furtună violentă la Alba Iulia. Vântul a distrus 10 acoperişuri de bloc şi a rupt peste 50 de copaci

Acoperişul un bloc a fost smuls şi a căzut pe maşini

O furtună puternică s-a abătut din senin, duminică după-amiaza, asupra oraşului Alba Iulia. Acoperişuri de blocuri au fost distruse şi mai mulţi copaci au fost puşi la pământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Bilanţul pagubelor de la Alba Iulia, până la ora 20.00 – intervenţii ISU şi SVSU: Ampoi 2 (bucăţi acoperiş desprinse de pe un bloc; 2 maşini avariate), Bd. Revolutiei lângă biserica Sf. Ecaterina (acoperiş prăbuşit peste maşini), strada Arnsberg 2 locaţii (acoperiş prăbuşit, maşini avariate), zona Fortuna (acoperiş prăbuşit peste maşină), zona statia de Salvare (acoperiş), strada Arieşului (acoperiş), Cetatea Alba Carolina în apropiere de Piaţa Cetăţii (copaci căzuţi), str. Ghe Şincai (acoperiş desprins, risc cădere), str. Ciorcârliei (stâlp electric căzut), zona Selgors (acoperiş căzut), Ampoi 1 (acoperiş risc cădere), Lalalelor, Gării şi Vânătorilor-Detunata, copaci prăbuşiţi (a intervenit SVSU).
_____________________________________________
Incidente violente au fost anunţate în mai multe zone din oraş. Pe strada Arnsberg, a fost smuls de vijelia puternică un acoperiş de bloc, pe Bulevardul Transilvaniei, au fost rupte umbrelele de la terase.
 
O parte din tencuiala blocului 280 a fost deteriorată. Copaci din Cetatea Alba Carolina au fost puşi la pământ. Şi pe Bulevardul Revoluţiei a căzut un acoperiş de bloc, pe carosabil, peste maşini. De asemenea, au căzut ţigle de pe Catedrala Romano-Catolică.
 
Deocamdată sunt raportate doar pagube. Sunt întreruperi de curent în unele zone din oraş. Şi la Cugir a fost furtună violentă. Programul Festivalului „Toamna Cugireană” a fost întrerupt. Vântul puternic s-a manifestat şi la Sebeş.
 
Potrivit ISU Alba, la nivelul judeţului, au fost afectate un număr de 8 acoperişuri de bloc şi au fost rupţi de vânt peste 50 de copaci, care au afectat circulaţia auto pe mai multe drumuri. De asemenea, mai multe autoturisme au fost avariate, fără a se înregistra victime.

 
Drumul Naţional 1R, între localităţile Horea şi Albac, în Apuseni, a fost blocat, duminică după-amiaza, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe carosabil, după furtună. 

 
 
citeste totul despre: