FOTO ”Ameninţare” cu bombă la Alba Iulia. Exerciţiu antiterorist cu forţe de la SRI, Poliţie şi Jandarmerie

FOTO ”Ameninţare” cu bombă la Alba Iulia. Exerciţiu antiterorist cu forţe de la SRI, Poliţie şi Jandarmerie

La exerci'iu au participat SRI, Jandarmeria şi Poliţia

Serviciul Român de Informaţii, Poliţia şi Jandarmeria au derulat, joi, la Alba Iulia, o operaţiune de căutare a unor presupuşi terorişti care ar fi amplasat o bombă în apropierea clădirii în care funcţionează Curtea de Apel, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform scenariului, a fost stabilit un perimetru în jurul clădirii. Circulaţia a fost oprită în zonă şi străzile din apropiere au fost instalate filtre. Primii care şi-au făcut apariţia au fost poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale – SAS a IPJ Alba şi jandarmii.
 
Pietonii au fost şi ei îndepărtaţi şi la scurt timp au sosit echipele SRI, inclusiv geniştii, care au verificat fiecare maşină din parcarea instituţiei cu o oglindă.
 
O echipă specială de genişti specializaţi în dezamorsarea bombelor şi-a făcut apariţia şi a intrat în clădire, în timp ce o autospecială a ISU a fost amplasată în apropiere. Este vorba despre o operaţiune complexă care a fost programată anul trecut.
 
 
Timpii de intervenţie sunt cronometraţi iar modul în care interacţionează instituţiile în asemenea situaţii, studiat atent. De asemenea, s-a urmărit educarea populaţiei care ”trebuie să înţeleagă restricţiile impuse în asemenea cazuri”.
 
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările