FOTO Bătrânul al cărui cadavru a fost ţinut de fiul său o lună de zile în frigider avea o avere sub saltea. O parte din bani au fost roşi de şobolani

FOTO Bătrânul al cărui cadavru a fost ţinut de fiul său o lună de zile în frigider avea o avere sub saltea. O parte din bani au fost roşi de şobolani

Frigiderul în care a fost ţinut cadavrul bătrânului circa 30 de zile

Batrânul al cărui cadavru a fost descoperit de poliţişti într-un frigider avea o avere sub salteaua patului în care dormea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii au găsit, în cursul anchetei încheiate vineri dimineaţa, o mare sumă de bani ascunsă sub salteaua patului în care dormea bătrânul. Ar fi fost vorba de peste 36.000 de lei. O parte din bani au fost roşi de şobolani şi chiar târâţi în găurile lor.
 
Bătrânul locuia împreună cu fiul său, Cosmin, de 39 de ani, cel care îl şi avea în grijă. Împreună trăiau de mulţi ani, într-o mizerie de nedescris în satul Oiejdea, comuna Galda de Jos, judeţul Alba. Vecinii spun că locul se umpluse de şobolani, care mişunau peste tot, inclusiv în casă. Tot în curte, chiar în faţa uşii de intrare în casă, lângă o maşină, o remorcă şi câteva motociclete nefuncţionale, a fost găsit un frigider. Este locul în care criminaliştii au găsit corpul bărbatului, acoperit cu o pătură.
 
Primele informaţii arată că bătrânul era mort din 10 decembrie 2018 şi că a fost pus în frigider chiar de fiul acestuia, care s-ar fi pierdut cu firea, neştiind ce să facă la momentul respectiv. După ce a făcut acest lucru, s-a comportat normal. A ieşit chiar, de revelion, cu o sticlă de bere pe stradă, pentru a ciocni cu vecinii. Le-a spus acestora că tatăl său e ”cu treaba lui”. Cel care şi-a dat seama că ceva nu este în ordine a fost poştaşul care a venit cu pensia, în ianuarie, singura persoană care avea acces în casă, în afara fiului. Negăsindu-l câteva zile la rând pe bătrân, acest a intrat la bănuieli şi l-a întrebat pe băiat unde este tatăl său, iar acesta i-a spus că s-a dus la o rudă ”până se încălzeşte afară”. Atunci, poştaşul a anunţat o mătuşă şi aşa au intrat pe fir poliţiştii.
 
 
Poliţiştii sunt cei care ar fi găsit suma de bani economisită de bătrân. Vecinii spun că poliţiştii au găsit bani şi în găurile de şobolan şi tot ei cred că nu încasarea pensiei ar fi fost motivul pentru care tânărul a trecut sub tăcere moartea tatălui său, ci faptul că s-ar fi speriat. Bătrânul avea ambele picioare amputate şi a fost lăsat în grija fiului său, care avea, însă, mai probleme legate de alcool. Acesta primea o indemnizaţie pentru însoţitor de persoană cu handicap, iar bătrânul încasa şi el o pensie destul de mare, de circa 2.500 de lei. Cu toate că aveau bani să trăiască decent, cei doi trăiau într-o mizerie deplină.
 
 
”Cadavrul unui bărbat de 71 de ani, din Galda de Jos, a fost găsit în ladă frigorifică din locuinţa să. Se pare că acesta a fost pus acolo de către fiul sau, în varstă de 39 de ani, care le-a declarat poliţiştilor că l-a găsit pe tatăl sau decedat, a intrat în panică şi l-a pus în congelator”, au precizat, vineri, 11 ianuarie, reprezentanţii IPJ Alba. La examinarea sumară, pe cadavru nu au fost identificate urme de violenţă. Urmează că, în cursul zilei de sâmbătă, 12 ianuarie, să fie efectuată necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii. Faţă de fiul persoanei decedate a fost luată măsură reţinerii, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre. Poliţiştii continuă cercetările. 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: