FOTO Aventuri pe bicicletă la 84 de ani: o bătrânică din Alba pedalează zilnic peste 2 kilometri pentru a-şi îngriji grădina

FOTO Aventuri pe bicicletă la 84 de ani: o bătrânică din Alba pedalează zilnic peste 2 kilometri pentru a-şi îngriji grădina

Florica Bregar este sprintenă pe bicicletă la 84 de ani. Foto: Cătălin Cădan

O bătrânică în vârstă de 84 de ani din satul Galda de Sus, judeţul Alba, merge pe bicicletă ca şi când ar fi cu 50 de ani mai tânără. Florica Bregar sau tanti Florica, cum este cunoscută în sat, foloseşte bicicleta zilnic pentru a ajunge la grădina cu legume, aflată la circa 1 kilometru de casă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia a primit bicicleta de la un nepot şi de atunci nu se mai desparte de ea atunci când trebuie să plece de acasă. Florica Bregar foloseşte bicicleta în special pentru a merge zilnic la grădine de legume, de unde transportă recolta acasă. Pedalează foarte sprinten ca şi când nu ar avea 84 de ani şi vrea să se folosească de acest mijloc de transport până ce nu mai poate. 
 
”Mai bine merg cu bicicleta, decât pe jos. Mă rog la Dumnezeu în fiecare dimineaţă să-mi dea putere să pot să-mi fac treburile”, a spus bătrânica pentru ziarulunirea.ro. Toţi vecinii o admiră şi o apreciază pentru energia pe care o are. După cum a povestit, reacţia sătenilor când o văd pe bicicletă  sună cam aşa: ”Ni la Ica, că noi nu mai putem şi ea merge pe bicicletă!”.
 
Florica Bregar arată plăcere şi bucurie atunci când merge pe bicicletă şi vrea să continue să se folosească de această atât timp cât o ţin puterile. Bătrânica a învăţat să se descurce singură fiind văduvă de 27 de ani. Are, însă, 4 copii, 7 nepoţi şi 4 strănepoţi care o ajută şi o susţin cu tot ce are nevoie.

 
Satul Galda de Sus este parte componentă a comunei Galda de Jos şi este situat la poalele Munţilor Trascău. Are circa 350 de locuitori, majoritatea fiind populaţie îmbătrânită. Tinerii din sat, la fel ca în toate localităţile de munte, pleacă spre locuri unde îşi pot găsi un serviciu. (Credite foto: Cătălin Cădan).

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările