FOTO VIDEO Adrenalină şi distracţie în parcul de aventură din pădurea Mamut, lângă Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sporturi extreme, adrenalină, distracţie şi relaxare. Acestea sunt câteva dintre ingredientele pe care le pune la dispoziţie parcul de aventură amenajat în pădurea Mamut de lângă Alba Iulia. Sute de copii, tineri şi adulţi se aventurează pe traseele spectaculoase amenajate printre copaci, unele la înălţimi de peste 10 metri.

Pentru familiile cu copii, parcul se dovedeşte a fi locul ideal de petrecere a timpului liber. Traseele de căţărat sau tiroliană, traversările pe „poduri” suspendate din sfori sau lanţuri, obstacolele amenajate în diverse forme nu lasă nicio clipă de plictiseală. 

Parcul de aventură este dotat cu circuite amenajate pentru copii începând de la vârsta de 4 ani, cât şi pentru căţărătorii profesionişti. Printre atracţiile maxime se află „pânza de păianjen”, plasele de căţărat, punţile suspendate din scânduri, lanţuri, cauciucuri, sfori sau buşteni şi, nu în ultimul rând, căsuţele din copaci. Cireşa de pe tort sunt tirolienele şi panourile de căţărat. Parcul a fost dotat cu sprijinul Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis.

Traseele sunt marcate cu culori în funcţie de vârstă: traseele mov sunt pentru copii între 4 şi 8 ani, cele galbene sunt pentru copii peste 8 ani, cele verzi şi albastre pentru persoane peste 16 ani şi cu o înălţime de cel puţin 1,60 metri. Preţul unei aventuri, cu tot echipamentul de protecţie necesar, este de 10 lei. Fiecare traseu are în final câte o tiroliană, însă cel ”verde” şi cel ”albastru” oferă câte patru tiroliene spectaculoase, inclusive prin traversarea unei văi aflate pe traseu.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare, se află în apropierea parcului dendrologic pe dealul Mamut şi a fost creat printr-un proiect al Asociaţiei Centrul Dynamis, care aparţine Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Prin proiectul „Ateliere Educaţionale de dezvoltare personală a copiilor şi tinerilor în risc de abandon sau eşec şcolar”, de acest parc beneficiază, în primul rând, 400 de copii din cadrul centrelor educaţionale şi caselor de tip familial din structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia dar şi unui număr de aproximativ 600 de copii în risc de abandon şi eşec şcolar din judeţele Alba şi Sibiu. Aici au loc ateliere educaţionale gratuite iar la ele pot participa şi alţi copii şi tineri în risc de eşec sau abandon şcolar din cele două judeţe. 

Parcul este deschis, însă, tuturor celor dornici de aventură şi adrenalină într-un spaţiu verde, liniştit şi răcoros. Se ajunge la parc din strada Zlatnei (DN74), pe drumul dintre Alba Iulia şi localitatea componentă Miceşti. Există un indicator care marchează traseul spre Parcul Dendrologic, iar drumul este în lungime de circa 2 km. De la acest parc se mai urcă pe drumul pietruit aproximativ 300 de metri până la intrarea în pădure, unde se află şi spaţiul destinat aventurii. În 2015, drumul va fi asfaltat astfel încât accesul va fi mult mai facil. Tot în zonă se află una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România, care traversează dealul Mamut pe o lungime de circa 5 km. 

„Transalpina de Mamut“, una dintre cele mai frumoase şi pitoreşti piste de biciclete din România

FOTO VIDEO Colţ de rai la Alba Iulia. Parcul Dendrologic, inaugurat de silvicultorul care l-a înfiinţat în 2001

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite