FOTO Cum arată un corp ideal. Sportivul din Alba care se pregăteşte pentru campionatul mondial de culturism

FOTO Cum arată un corp ideal. Sportivul din Alba care se pregăteşte pentru campionatul mondial de culturism

Dragoş Becheş se pregăteşte pentru campionatul mondial de culturism

Un tânăr din Alba Iulia ne arată cu trebuie să fie un trup perfect. Dragoş Becheş este vicecampion naţional la culturism şi se pregăteşte pentru campionatul mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dragoş Becheş este din Alba Iulia şi, la cei 23 de ani pe care îi împlineşte luna aceasta, este deja campion naţional la juniori (2016) şi vicecampion naţional la seniori (2017). Plăcut, prietenos, carismatic şi inteligent, Dragoş este un sportiv autentic, cu performanţe incontestabile, nu doar fizice: ambiţia lui este să realizeze un doctorat la Universitatea din Cluj-Napoca.
 
Culturismul presupune, în primul rând, găsirea unui echilibru între antrenamente, alimentaţie şi odihnă. Dragoş se antrenează minim două ore pe zi, şi a făcut asta în ultimii 10 ani. Pe de altă parte, se odihneşte şi este foarte atent la ce mănâncă. Dieta, spune el, diferă dacă se află în sezon competiţional sau nu. Preferă peştele la cuptor, pui la grătar cu orez fiert, legume fierte şi în general mâncare considerată ”sănătoasă”. ”De fapt, alimentaţia face 75% din acest sport. Este un mod de viaţă dificil, dar frumos”, spune Dragoş.
 
 
Aşa a ajuns să aibă performanţe remarcabile la acest sport. Are o carte de vizită impresionantă: campion naţional la Campionatele Naţionale din 2016, vicecampion naţional la seniori în 2016 şi 2017 şi locul I la Cupa Federaţiei în 2016. În prezent, Dragoş Becheş a intrat în febra pregătirilor pentru Campionatul Mondial de Culturism găzduit în toamna aceasta de România, la Bistriţa şi care va aduna peste 500 de sportivi din 45 de ţări, iar tânărul speră ca albaiulienii să ţină cu el.
 
Criteriile după care vor fi evaluaţi sportivii de către arbitrii internaţionali ţin de proporţionalitate, masă musculară, înălţime, definire, separare şi simetrie, dar, de asemenea, adaugă Dragoş, ”să ai o atitudine cât mai dezinvoltă pe scenă, să fii plăcut şi să ştii să te prezinţi cât mai bine”. Înainte să se apuce de body-building, Dragoş Becheş a mai făcut 5 ani de înot de performanţă la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, obţinând locul 4 la o competiţie naţională. De altfel, este îndrăgostit de Alba Iulia, mai ales de Cetatea Alba Carolina, unde îi place să se plimbe de câte ori are vreme.
   
 
A terminat Liceul Sportiv din Alba Iulia, Facultatea de Sport şi din toamnă va fi masterand la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Speră să termine şi un doctorat şi vrea să îşi dedice viaţa sportului. ”Pentru cei care vor să se apuce de acest sport, am o recomandare: să aveţi un antrenor personal care să vă înveţe de la început exerciţiile corecte”, a adăugat Dragoş. (Sursa fotografiilor: Facebook/ Dragoş Becheş)

   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: