Fostul primar al comunei Lunca Mureşului din Alba, găsit mort cu gâtul tăiat lângă maşina personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul primar a fost găsit cu gâtul tăiat, în câmp, lângă maşina personală
Fostul primar a fost găsit cu gâtul tăiat, în câmp, lângă maşina personală

Suspiciuni de crimă la Lunca Mureşului, în Alba. Fostul primar al comunei, Ioan Rusu, a fost descoperit mort, cu gâtul tăiat.

UPDATE 2 Procurorii de pe lângă Tribunalul Alba continuă cercetările, pentru omor, în cazul morţii fostului primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu, găsit fără viaţă, duminică dimineaţa, înjunghiat cu opt lovituri de cuţit. Autopsita a stabilit, oficial, că moartea a fost violentă. “Este vorba despre moarte violentă, prin aplicarea mai multor lovituri de cuţit, în zona superioară a corpului – abdomen, torace şi gât”, a declarat luni dimineaţă prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu. Procurorul a afirmat că cercetările continuă, fiind audiate mai multe persoane în acest caz.

UPDATE 1 Potrivit unor surse neoficiale, Ioan Rusu a plecat de acasă sâmbătă după-amiază, pentru a-i duce unei cunoştinţe o sumă de bani, ca să-i cumpere ceva. Fostul primar nu ar fi apucat să se întâlnească cu persoana respectivă. 

Văzând că nu se mai întoarce, soţia acestuia a anunţat poliţia, iar duminică dimineaţa cadavrul bărbatului a fost găsit de către poliţişti, în şezut, lângă maşină. Ioan Rusu ar fi fost ucis cu 8 lovituri de cuţit, 4 în zona gâtului şi celelalte în zona abdomenului. Poliţia ar fi găsit asupra lui suma de 1.000 de lei.

_______________________________________________

Moarte suspectă în comuna Lunca Mureşului. Fostul primar al comunei, Ioan Rusu, a fost găsit fără viată, surse neoficiale spun că acesta ar fi avut gâtul tăiat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba efectuează cercetări la faţa locului iar medicul legist urmează să stabilească cauza morţii acestuia. Cadavrul a fost descoperit lângă o maşină, în câmp deschis la marginea comunei. 

image

Pete de sânge şi lumânări la locul crimei

Anchetatorii verifică toate ipotezele în cadrul anchetei demarate imediat după sesizare. Cadavrul a fost găsit duminică dimineaţa lângă maşina victimei. Autopsia se va realiza în cursul zilei de duminică. Ioan Rusu a fost inginer agronom, cu doctorat în domeniu, şi a avut funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din Alba.

image

Locul crimei a fost încercuit cu o bandă alb-roşie

Ioan Rusu a fost primar al comunei în perioadele 2000 - 2008 şi 2012 - 2016. A candidat şi a câştigat ca şi reprezentant al PSD. În 2016, Ioan Rusu nu a mai candidat la funcţia de primar. El era consilier local din partea PSD.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu, a declarat că la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, condusă de procuror criminalist cu poliţişti, inclusiv medic legist şi urmează să se facă autopsia medico-legală şi celelalte cercetări specifice. ”Este o moarte suspectă, se efectuează cercetări la faţa locului. Urmează să desfăşoare şi alte cercetări, inclusiv autopsia medico-legală şi se va stabili cauza exactă a morţii”, a spus Marius Ungureanu.

image

Mesajul PSD Alba: 

PSD Alba a aflat cu durere şi tristeţe vestea morţii colegului şi prietenului nostru, Ioan RUSU, fostul primar al comunei Lunca Mureşului. Suntem şocaţi şi nu putem înţelege cum un om bun, un om corect şi care se opunea mereu violenţei, chiar şi verbale, şi-a găsit sfârşitul într-un mod atât de tragic. Ioan Rusu a fost colegul nostru şi un om de bază pentru PSD în Lunca Mureşului dar, mai înainte de toate, a fost un om dedicat comunităţi sale. 

Ioan Rusu şi-a pus, timp de foarte mulţi ani, priceperea şi experienţa în administrarea comunei şi a muncit pentru oamenii din Lunca Mureşului. În aceste momente de durere, ne exprimăm întreaga compasiune şi solidaritate cu familia colegului nostru şi îi transmitem sincere condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citiţi şi:

 

Crimă într-un sat din Alba: un bărbat şi-a omorât soţia în bătaie după care a pus-o într-un sicriu ca să o îngroape

 

Crimă la Cugir. Tată şi fiică, înjunghiaţi în plină stradă. Bărbatul a murit la spital 

 

Tânărul care a omorât o prostituată la Alba Iulia, trimis în judecată. Răzvan Pandelea riscă 20 de ani de închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite