Fost suspect în dosarul „Singer“, urmărit pentru înşelăciune, prins şi dus la Penitenciarul Aiud

 Fost suspect în dosarul „Singer“, urmărit pentru înşelăciune, prins şi dus la Penitenciarul Aiud

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud

Ilie Tică, în vârstă de 41 de ani, din Alba Iulia, a fost prins de poliţiştii de la Investigaţii Criminale în localitatea Petreşti. Bărbatul a fost suspect în dosarul maşinii de cusut „Singer“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ilie Tică a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia, la executarea unei pedepse de 3 ani închisoare. Bărbatul este acuzat de înşelăciune în formă calificată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi ameninţare în formă continuată.

Bărbatul a fost prins vineri, la Petreşti, şi încarcerat la Penitenciarul din Aiud, în baza mandatului de executare a pedepsei, emis de intanţă pe 26 octombrie 2011. 

Ilie Tică a fost suspect în  primul dosar de înşelăciune prin clasica metodă a maşinii de cusut „Singer“, în care 14 inculpaţi au fost condamnaţi la începutul acestei luni,  definitiv, de Curtea de Apel Alba Iulia la un total de aproape 55 de ani de închisoare. Acuzaţiile aduse acestora sunt asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat şi înşelăciune în formă calificată. Inculpaţii condamnaţi au înşelat prin metoda „Singer“ 30 de persoane din toată ţara.

Dosarul a fost instrumentat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din IPJ Alba şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba în anul 2004. Gruparea a fost trimisă în judecată în anul 2005. Procesul a durat mai bine de şase ani, după ce în anul 2009 Curtea de Apel a decis rejudecarea cauzei.

Ilie Tică este tatăl lui Ilie Segiu Tică, singurul din reţeua „Singer“ pentru care judecatorii de la Curtea de Apel au dispus suspendarea executarii pedepsei în condiţiile în care era minor la data comiterii faptelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările