Fost poliţist din Blaj, condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost poliţist din Blaj a fost condamnat la 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Florin Făgeţan a pretins şi a primit suma de 450 euro pentru a interveni la Serviciul Judeţean de Medicină Legală în vederea stabilirii unui rezultat al alcoolemiei sub limita infracţiunii, în dosarul în care denunţătorul era cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Decizia a fost pronunţată în 14 decembrie 2015 şi nu este definitivă. Florin Făgeţan a fost reţinut pentru 24 de ore în 21 august şi a fost trimis în judecată în 22 septembrie, în stare de libertate.

Potrivit anchetatorilor, în data de 3.04.2015, la Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba a fost înregistrat denunţul lui C.E. care sesiza faptul că, în toamna anului 2013, poliţistul i-a pretins şi a primit suma de 450 euro pentru a interveni pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba în vederea stabilirii unui rezultat al alcoolemiei sub limita infracţiunii, în dosarul în care era cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Denunţătorul nu a primit, în final, serviciul solicitat de la poliţist motiv pentru care s-a decis să depună plângere împotriva acestuia. Pe lângă condamnarea la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Florin Făgeţan are de respectat o serie de reguli impuse de instanţă şi trebuie să desfăşoare muncă în folosul comunităţii la Primăria Şona sau Primăria Jidvei pe o perioadă de 100 de zile.

Minuta deciziei de la Tribunalul Alba:

Condamnă pe inculpatul: Făgeţan Florin, la: - 1,4 ani (un an şi patru luni) închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Alba, pe o perioadă de 3 ani, ce constituie termen de supraveghere.

Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Alba, la datele fixate de acesta b) să primească vizitele consilierului de probaţiune, desemnat cu supravegherea sa c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile d) să comunice schimbarea locului de muncă e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă b) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate În baza art. 93 alin.3 Cod penal stabileşte în sarcina inculpatului obligaţia de a desfăşura pe durata termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, în condiţiile art. 52 din Legea 253/2013, în cadrul Primăriei com. Şona, sau în cadrul Primăriei com. Jidvei, jud. Alba.

Deduce din pedeapsa aplicată, durata reţinerii respectiv din data de 21.08.2015 ora 1045 până la data de 22.08.2015, ora 1045. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 450 euro, sumă consemnată de acesta, la CEC Bank- Sucursala Alba Iulia la dispoziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 250 lei cu titlu cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 150 lei avansate în faza de urmărire penală şi 100 lei avansate în faza de judecată. 

Reţeaua ”Singer” din Alba, cu 32 de inculpaţi acuzaţi de înşelăciune, condamnată la 240 de ani de închisoare

Trei inculpaţi judecaţi la Alba Iulia pentru înşelăciune prin metoda ”Singer”, condamnaţi la închisoare cu executare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite