Focarul de COVID-19 de la Colegiul Militar din Alba Iulia: 71 de elevi sunt infectaţi, 164 de contacţi sunt izolaţi

Focarul de COVID-19 de la Colegiul Militar din Alba Iulia: 71 de elevi sunt infectaţi, 164 de contacţi sunt izolaţi

Clădirea principală a Colegiului Militar din Alba Iulia

Focarul de COVID-1i de la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia se menţine, în continuare, ridicat din punct de vedere a numărului de elevi infectaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din totalul de 462 de elevi ai Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia sunt confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 71 de elevi.
 
Dintre aceştia 67 se află la domiciliu în urma solicitării părinţilor, adresată conducerii colegiului şi CJCCI Alba, iar patru, toţi cu forme uşoare (doi simptomatici şi doi asimptomatici) sunt internaţi în spitale militare (1 elev) şi civile (3), la solicitarea părinţilor întrucât nu aveau condiţii de izolare la domiciliu.
 
”Elevii confirmaţi pozitiv s-au deplasat la domicilii cu mijloacele de transport ale părinţilor sau ambulanţa unităţii, în cazul în care părinţii nu deţin mijloace de transport. Menţionăm faptul că la acest număr se adaugă alţi cinci elevi care au fost confirmaţi pozitiv la începutul semestrului şi s-au vindecat, aceştia revenind în colegiu.
 
Un număr de 164 de elevi contacţi direcţi se află izolaţi în spaţiile special amenajate pentru carantină, conform precizărilor Direcţiei Medicale a MApN. Precizăm că la data de 24.02.2021 în infirmeria colegiului nu se află internat niciun elev. În farmacia colegiului există un stoc de medicamente suficient pentru a asigura tratarea elevilor cu afecţiuni specifice vârstei. Completarea medicaţiei se face prin eliberarea reţetelor compensate în funcţie de cazuistică de către medicul unităţii care este şi medicul de familie al elevilor”, au transmis joi, 25 februarie, reprezentanţii Colegiului Militar.
 
Ultimele testări de tip RT PCR au fost făcute de către Direcţia de Sănătate Publică Alba, în data de 24 februarie 2021, tuturor elevilor care au prezentat simptomatologie specifică virusului SARS-CoV-2, iar pentru elevii care vor prezenta simptome specifice există în cadrul infirmeriei teste rapide care vor fi folosite în acest scop. De la începutul şcolii şi până în prezent s-a efectuat un număr de 240 teste rapide şi 947 teste RT PCR.
 
La infirmeria colegiului se desfăşoară serviciul de permanenţă, iar în momentul în care un elev se prezintă la infirmerie, medicul de familie decide tratament ambulatoriu sau internarea acestuia în infirmerie sau în cazul de simptomatologie covid testarea acestuia.
 
”Conform măsurilor epidemiologice implementate, elevii pot părăsi unităţile de învăţământ numai la întreruperea/finalizarea studiilor sau în alte situaţii excepţionale (ex: probleme familiale deosebite, internare în spitale, exercitarea dreptului de vot etc.) iar la revenirea în instituţie, elevii vor fi triaţi din punct de vedere epidemiologic şi plasaţi timp de 14 zile în carantină, în spaţii special desemnate şi atent supravegheaţi.
 
Ancheta epidemiologică efectuată de către medicii epidemiologi de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a stabilit că în colegiu au fost luate toate măsurile prevăzute în instrucţiunile specifice pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Situaţia este atent monitorizată de structurile specializate în epidemiologie de la Direcţia Medicală a MApN în strânsă colaborare cu serviciul medical din Statul Major al Forţelor Aeriene”, se mai susţine în comunicatul transmis de instituţia de învăţământ.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările