Focar de coronavirus la APIA Alba. Şase angajaţi au fost testaţi pozitiv. Cei mai mulţi contacţi direcţi au refuzat să se testeze în prima zi

Focar de coronavirus la APIA Alba. Şase angajaţi au fost testaţi pozitiv. Cei mai mulţi contacţi direcţi au refuzat să se testeze în prima zi

Foto: Adevarul

Şase angajaţi ai APIA Alba au fost depistaţi cu noul coronavirus, doi dintre ei în zilele trecute, iar patru joi în urma testării contacţilor direcţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cea mai recentă raportare a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în Alba au fost anunţate 44 de noi cazuri, dintr-un total de 908 teste efectuate într-o singură zi.
 
La APIA, două dintre cele şase persoane au fost depistate zilele trecute. Din cele 64 de persoane indicate pentru testare de catre conducerea institutiei, contacţi direcţi ai celor depistaţi pozitiv, doar 13 au acceptat joi sa se testeze. Alţii au mers în cursul zilei de vineri pentru a se testa.
 
"Numărul crescut de cazuri depistate în ultimele 24 de ore este determinat de testarea masivă a contacţilor direcţi ai cazurilor pozitive identificate anterior şi trebuie interpretat în contextul creşterii aproape constante a numărului de cazuri din ultima perioadă, ca urmare a unei răspândiri comunitare accentuate a virusului. Astfel, existând mai multe cazuri evident că există şi mai mulţi contacţi (suspecţi), stabilindu-se că fiecare pozitiv are cel puţin un contact (membru de familie sau apropiat). Scopul DSP Alba este în continuare de a testa cât mai mult (joi au fost efectuate peste 900 de teste), pentru a depista şi izola pozitivii şi astfel a limita, pe cât posibil, răspândirea virusului. Raportat la numărul de teste, procentul de pozitivi a fost ieri de 4,8%", au transmis reprezentanţii DSP Alba.
   
În total, de la începutul pandemiei, în judeţul Alba au fost înregistrate 1.655 de cazuri. Un număr de 1.164 de persoane au fost declarate vindecate, iar 64 au decedat. Cazurile active erau vineri în număr de 427. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 75.153.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările