Flagrant pentru droguri cu ciuperci Champignon. Cum au prins poliţiştii de la BCCO trei consumatori de stupefiante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciupecile halucinogene au fost înlocuite cu Champignon de la supermarket. Foto Pixabay
Ciupecile halucinogene au fost înlocuite cu Champignon de la supermarket. Foto Pixabay

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au realizat un flagrant cu ciuperci Champignon, achiziţionate din supermarket.

S-a întâmplat la Deva în iunie 2020, când ciupercile comestibile au fost puse în locul unora halucinogene care urmau să ajungă la un tânăr ce le-a comandat pe „dark web”. Dosarul penal rezultat este, în prezent, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.

Trei prieteni, mari amatori de cannabis şi LSD, sunt acuzaţi de introducere în ţară de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu. Cei trei au văzut un documentar difuzat de Netflix despre experienţele psihice încercate de consumatorii de substanţe halucinogene şi au hotărât să experimenteze şi ei. 

Unul dintre ei a comandat ciuperci halucinogene pe net, dar pachetul a fost interceptat de poliţtiştii BCCO, substanţele din colet fiind înlocuite cu ciuperci Champignon comestibile, peste care s-a presărat pământ de culoare neagră, fiind păstrat ambalajul original.

Potrivit rechizitoriului, S. R., S. D. şi J. A. erau vechi prieteni şi consumatori de cannabis, până în iunie 2020. Erau, cu toţii, preocupaţi şi de efectele psihice ale consumului de LSD, căutând informaţii în mediul online despre acestea. În luna mai 2020, doi dintre tineri au urmărit un documentar difuzat de Netflix, despre experienţele psihice încercate de consumatorii de substanţe halucinogene, după care unul le-a spus celorlalţi doi că va cumpără astfel de substanţe. 

În 28 mai 2020, a comandat on-line, din străînătate, de pe un site de specialitate o cantitate de ”magic truffles”, reprezentând trei doze de ciuperci halucinogene în schimbul a 46 de euro. Coletul a ajuns la destinaţie în 22 iunie 2020, dar anchetatorii intraseră deja pe pe fir. Primiseră informaţia, cel mai probabil de la furnizorul de internet, că o persoană a comandat o substanţă halucinogenă din categoria drogurilor interzise în România.

Drogurile, înlocuite de poliţişti

Astfel, în baza ordonanţei provizorii emisă de către procurorul de caz, organele de poliţie judiciară s-au deplasat la sediul oficiului poştal şi au procedat la deschiderea/desigilarea şi percheziţionarea coletului pe care apărea adresa şi numele lui S. R. În interiorul coletului au fost găsite trei plicuri transparente, sigilate la cald, în interiorul cărora se află câte o cantitate de substanţă vegetală solidă de culoare maro, pe fiecare plic fiind ataşat câte un autocolant cu inscripţia ”Atlantis Strenght” şi pliante cu reclame la droguri. 

În ziua următoare, a fost pusă în executare ordonanţa de efectuare a livrării supravegheate către destinatarul coletului, substanţele din colet fiind înlocuite cu ciuperci Champignon comestibile, peste care s-a presărat pământ de culoare neagră, fiind păstrat ambalajul original. În aceeaşi zi, Ruben s-a prezentat la oficiul poştal pentru preluarea coletului. Cei trei erau supravegheaţi de poliţişti, care au inetrceptat şi convorbirile telefonice dintre aceştia. La puţin timp după ce acesta a ajuns acasă, poliţiştii de la BCCO au descins în locuinţa, unde, în timpul percheziţiei, a fost descoperit coletul şi obiectele din interior. Au fost prezenţi şi ceilalţi doi consumatori de droguri, unul dintre aceştia sosind înaintea poliţiştilor, iar al doilea în timpul percheziţiei.

 

A recunoscut, dar a primit pedeapsa cu executare

”Probatoriul atestă, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că, la momentul cumpărării din străînătate, de către inculpatul S. R., a drogurilor de mare risc, două din cele trei doze de substanţe halucinogene erau cumpărate pentru ceilalţi doi inculpaţi, conform înţelegerii. Inculpaţii S. D. şi J. A. au fost de acord cu preţul de 75 lei - ce trebuia plătit pentru câte o doză, preţ comunicat de inculpatul S. B. imediat ce el însuşi a fost înştiinţat despre livrarea comenzii şi despre preţul total al acesteia, apoi au verificat, prin căutări în mediul online, dacă preţul unei porţii de ciuperci halucinogene este cel pretins”, se precizează în cuprinsul hotărârii de la Tribunal.

Chiar dacă a recunoscut faptele, S. R. (27 ani) a fost condamant la 3 ani, 1 luna şi 10 zile de închisoare în regim de detenţie. S. D. (26 ani) şi J. A. (27 ani) au negat infracţiunile şi au primit respectiv 6 luni şi 7 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Cei doi vor trebui să presteze activităţi neremunerate în folosul comunităţii pe o perioada de 90 de zile lucrătoare. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Biroul S al Securităţii, cerberul din oficiile poştale care controla scrisorile românilor în timpul regimului comunist

 

Poliţist scandalagiu acuzat că a creat o imagine negativă Poliţiei Române. Ce sancţiune a primit VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite