UPDATE Femeie atacată de un pitbull pe o stradă din Alba Iulia. Patrupedul său, un bichon, a fost ucis. Reacţia poliţiştilor ajunşi la faţa locului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

O tânără de 29 de ani din Alba Iulia a fost atacată pe stradă de un pitbull în timp ce se plimba alături de căţelul său, rasa bichon. După atac, câinele agresiv a dispărut şi acum este căutat de Poliţie.

UPDATE Poliţiştii din Alba Iulia au reuşit să-l identifice şi să îl captureze pe câinele care a muşcat femeia. A fost identificat si proprietarul acestuia, un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, care sâmbătă după amiază s-a prezentat la poliţie şi a anunţat că si-a pierdut câinele.

Câinele e din rasa pitbull si era deţinut cu documente legale si înregistrat la politie. Ceercetările continuă sub aspectul săvârşirii infractiunii de neluarea de către proprietar a masurilor de prevenire a atacului canin. Între timp, câinele a mai atacat un căţel care era pe strada cu stăpânul său. Căţelul a fost rănit. Proprietarul lui urmează să se prezinte la poliţie pentru a depune plângere.

__________________________________________

În urma atacului, femeia a fost rănită la un picior şi la umăr, iar bichonul ei a murit în scurt timp după incident, a informat, sâmbată, Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Alba. Femeia a fost transportată la spital şi externată între timp. 

Câinele agresiv, posibil rasa pitbull, a dispărut fără urmă. Acesta este căutat de poliţişti şi de jandarmi. La acestă oră, poliţa încearcă identificarea proprietarului câinelui care a atacat femeia. În numele acestuia va fi întocmit un dosar penal sub aspectul infracţiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi arată că atunci când forţele de ordine au ajuns la faţa locului, câinele era încă agresiv şi nu a putut fi prins.

„La faţa locului au fost un echipaj de jandarmi şi un echipaj de poliţie. În continuare, câinele era foarte agresiv, atacând şi forţele de ordine. S-au luat măsuri pentru îndepărtarea câinelui. Echipajele au rămas în zonă pentru căutarea câinelui până după ora 23:00, dar acesta nu a mai fost găsit şi nici proprietarul nu a fost identificat", se arată într-o informare a IJJ Alba.

”Femeia a suferit leziuni la un picior şi la umăr, iar căţelul ei a murit. Câinele agresiv a fugit şi până acum nu a fost găsit. Căutările sunt continuate de poliţişti împreună cu jandarmii şi poliţia locală. Totodată,  se fac cercetări pentru identificarea proprietarului acestuia. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul infracţiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin”, a transmis IPJ Alba.

Te-ar putea interesa şi:

VIDEO Scene şocante pe o stradă din Bucureşti. Un câine este atacat de un Amstaff lăsat liber. Oamenii se luptă cu el

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite