Femeia care şi-a omorât soţul cu un cuţit rămâne cu pedeapsa de 10 ani de închisoare. Câţi bani trebuie să plătească celor 3 copii minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia în vârsă de 39 de ani din comuna Crăciunelu de Jos, care şi-a ucis soţul cu o lovitură de cuţit în inimă, a fost condamnată definitiv la 10 ani de închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 28 ianuarie 2020 apelul femeii şi a menţinut pedeapsa deisă anterior la Tribunalul Alba.

Mailat Sanda a solicitat, în esenţă, desfiinţarea sentinţei penale atacate şi, în rejudecare, să se dispună reducerea cuantumului pedepsei aplicate, ţinând cont de întreg probatoriul administrat în cauză, respectiv la declaraţiile copiilor care au arătat în faţa instanţei de fond că între victimă şi inculpată exista o stare conflictuală care a determinat-o pe aceasta din urmă să acţioneze în acest mod. De celalată parte, Parchetul a solicitat mărirea cuantumului pedepsei prin înlăturarea circumstanţei atenuante acordată de către Tribunal.

”Din probele administrate a rezultat că relaţiile erau tensionate între cei doi soţi, aceştia certându-se des, însă inculpata a avut la îndemână căi legale pentru a pune capăt căsătoriei, comportamentul soţului neputând, în nici un caz, justifica sau atenua fapta comisă. De altfel, din declaraţia fiului inculpatei, reiese că, în urmă cu mai mult timp, inculpata l-a mai lovit pe soţul său cu cuţitul, în picior, aspect ce dovedeşte că violenţa era reciprocă între cei doi soţi”, a solicitat procurorul.

În final, Curtea de Apel a hotărât menţinerea pedepsei şi confiscarea cuţitului cu care a fost săvârşită fapta. De asemenea, a dispus restituirea unor bunuri confiscate care nu au fost folosite la săvârşirea infracţiunii, respectiv un foarfece şi un topor. Instanţa a majorat, în schimb, daunele morale pe care ar trebui să le plătească Mailat Sanda celor trei copii minori ai acesteia, la 30.000 de lei pentru fiecare parte civilă. În total, femeia ar trebui să achite suma de 90.000 de lei.

Crima a avut loc în noaptea de 14/15 martie 2019, după ce, între cei doi soţi, a avut a izbucnit un conflict spontan generat de discuţii contradictorii cu privire la bani. La momentul omorului au asistat trei copii minori ai familiei Mailat. Iniţial, între cei doi soţi a avut loc un scandal cu privire la ascunderea de către femeie a banilor primiţi în ziua respectivă ca alocaţie, context în care cei doi s-au îmbrâncit, fără a se exercita şi alte forme de violenţă. După aceea, bărbatul a ieşit si a mers la un vecin cu care a consumat bere.

”La întoarcere, în jurul orelor 23.00, între victimă şi inculpată a izbucnit un alt conflict, victima acuzând-o pe inculpată de infidelitate. În această împrejurare, inculpata a luat, de pe un dulap de bucătărie, un cuţit având lama de 17 cm., şi a lovit-o pe victimă în zona inimii, cauzându-i astfel plăgi tăiate – înţepate penetrante toracice anterioare cu interesarea cordului. Victima a căzut pe podeaua camerei locuinţei în care se aflau, moment în care inculpata a dezbrăcat-o de tricoul pe care-l purta şi care se îmbibase de sânge, l-a dat fiului ei minor în vârstă de 13 ani, cerându-i să-l arunce în soba din cameră, în care era aprins focul, fapt care s-a şi întâmplat, minorul conformându-se cererii mamei sale. Între timp, s-a trezit şi fiul în vârstă de 18 ani al celor doi, care a sunat la 112 şi a sesizat că tatăl său este inconştient – leşinat, la domiciliul lor. Între timp, inculpata le-a cerut copiilor săi să declare că soţul ei a venit înjunghiat din vecini, iar dacă vor spune adevărul, ea va fi arestată, iar ei vor rămâne singuri. După aceea, a luat cuţitul folosit la agresiune, a ieşit în spatele locuinţei şi l-a aruncat pe un teren viran, la o distanţă de aproximativ 24 metri faţă de imobilul în care s-a comis fapta”, se precizează în rechizitoriul prin care a fost trimisă în judecată femeia.

La faţa locului s-a deplasat doar un echipaj SMURD, care a constatat că numitul M. F. era inconştient şi prezenta o plagă înjunghiată, motiv pentru care membrii echipajului au solicitat prezenta poliţiei, concomitent cu efectuarea manevrelor de resuscitare, ulterior fiind constatat decesul. La sosirea poliţiştilor, femeia le-a relatat că soţul ei a venit în noaptea respectivă acasă, iar când a ajuns, la scurt timp, şi-a pierdut cunoştinţă fără să mai poată să-i spună cine i-a provocat leziunea.

Citiţi şi:

FOTO Recoltă spectaculoasă în sera minune de la Alba Iulia: fructe uriaşe de papaya, după banane, smochine şi lămâi

Mii de cupoane de călătorii gratuite, decontate ilegal. Cum a înşelat un fost administrator bugetul de stat cu peste 270.000 de lei

FOTO Jafuri în serie în case din Alba Iulia, aflate în construcţie. Autorul şi un afacerist care cumpăra sculele furate, reţinuţi de poliţie

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite