Fake news despre Ludovic Orban, cu poze făcute în 2018, în Alba, promovat de un senator PSD şi de Adriana Bahmuţeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştirea falsă a fost promovată şi de senatorul PSD Radu Preda
Ştirea falsă a fost promovată şi de senatorul PSD Radu Preda

Un fake news cu premierul Ludovic Orban şi politicieni din PNL Alba a fost rostogolit pe Facebook în weekendul ce a trecut. Printre cei care au făcut-o se numără senatorul PSD de Dolj, Radu Cosmin Preda, dar şi Adriana Bahmuţeanu.

Mai multe fotografii din 2018 care aparţin ziarului alba24.ro, în care apare premierul României Ludovic Orban alături de mai mulţi politicieni PNL, au fost postate pe mai multe grupuri de Facebook, alături de texte în care se specifica ca cei din poza au participat la o eveniment, într-un restaurant în plină pandemie de coronavirus, fără a purta măşti şi fără a respecta distanţarea socială. 

În poze, alături de Ludovic Orban apar: europarlamentarul Mircea Hava, primarul Sebeşului Dorin Nistor, senatorii Cornel Olar, Alexandru Pereş, dar şi alţi politiceni liberali. Cei care au răspândit ştirea falsă, (voit sau nu) nu au făcut verificat când şi în ce context au fost făcute pozele.

Fotografiile au fost făcute în urmă cu doi ani de reporterii alba24.ro, la un eveniment organizat de PNL Alba la Domeniile Martinuzzi – un restaurant de lux din Vinţu de Jos, localitate aflată la circa 15 km de Alba Iulia. Mai exact, fotografiile au fost realizate în data de 25 mai 2018.

Imagine indisponibilă

Ştirea falsă cu Ludovic Orban care apare în interiorul unui restaurant (în condiţiile în care acestea sunt închise din cauza pandemiei de corovnarius) a fost distribuită masiv pe mai multe grupuri de Facebook, în special ai

Imagine indisponibilă

simpatizanţilor PSD.

Mai mult de atât şi senatorul PSD de Dolj, Radu Cosmin Preda a distribuit pe contul oficial una dintre poze, alături de un text, îi care care îi acuza pe cei din PNL că nu respectă regulile sanitare şi de distanţare socială în contextul COVID-19.Între timp postarea a fost ştearsă.

De asemenea, pe un alt cont care ar aparţine Adrianei Bahmuţeanu a fost postată duminică una dintre poze, alături de mesajul: ”Mda, asta e democratia, voi stati acasa si Orban prin restaurante…ce-i mai place viata!!!! (acum cateva ore, cu organizatia de tineret Alba )”.

Momentan postarea a strâns aproape 2.000 de likeuri şi peste 2.300 de distribuiri, arătând încă o dată că ştirile false se viralizează mai repede decât cele reale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite