EXCLUSIV ADS Alba: Albalux moare, dar nu se predă. Un brand românesc de 50 de ani a fost făcut praf de gâlceava dintre producători

EXCLUSIV ADS Alba: Albalux moare, dar nu se predă. Un brand românesc de 50 de ani a fost făcut praf de gâlceava dintre producători

Maşină de spălat Albalux veche de 35 de ani în stare de funcţionare

Cugirul a devenit o marcă la nivel naţional nu numai prin armele şi muniţia fabricate la uzina mecanică. Maşina de spălat „Albalux“ a reprezentat, de asemenea, un brand care a promovat oraşul timp de zeci de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deciziile manageriale de la uzina din Cugir şi neînţelegerile dintre două firme private au dus la dispariţia unui produs românesc cu o vechime de peste 50 de ani

Armele şi muniţia sunt fabricate în continuare şi ajung în toate colţurile lumii. Din păcate nu acelaşi lucru se poate spune de maşina de spălat, care a devenit doar o amintire. Maşina de spălat nu se mai fabrică la Cugir din 2008. Mulţi mai au încă acasă maşini vechi, unele chiar de peste 30 de ani, aflate în stare de funcţionare.

Timp de patru ani, în perioada 2004 – 2008, societatea Santol-Impex SRL Oradea, care a închiriat linia de producţie de la SC Cugir SA, a produs aproximativ 100.000 de maşini Albalux, semiautomate.

Află întreaga istorie a maşinii de spălat Albalux  în săptămânalul ADS Alba pe care îl găsiţi, începând de joi, 7 iulie 2011, la chioşcurile de ziare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările