Excedentul financiar uriaş rămas în bugetul administraţiilor locale din Alba. Pe ce va cheltui banii Primăria Alba Iulia

Excedentul financiar uriaş rămas în bugetul administraţiilor locale din Alba. Pe ce va cheltui banii Primăria Alba Iulia

Primăria va cheltui o parte din bani pe construcţia unor platforme îngropate de colectare deşeuri

Primăria Alba Iulia anunţă că excedentul bugetar al anului 2019, în valoare de 13,1 milioane lei, se va regăsi integral în proiectele europene şi investiţii în 2020, nu în cheltuieli de personal.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Toate sumele rezultate din excedentul bugetar al anului 2019 se vor regăsi în investiţii şi, sub nicio formă, nu în cheltuieli de personal”, transmit reprezentanţii Primăriei, într-un comunicat de presă.
 
Din totalul excedentului de 13,1 milioane lei, suma de 2,7 milioane este destinată proiectelor derulate cu fonduri externe nerambursabile şi sunt de fapt sume încasate în luna decembrie în aceste proiecte şi care nu au putut fi cheltuite până la 31 decembrie 2019, precizează sursa citată.
 
Diferenţa de aproximativ 10,4 milioane lei a fost propusă de viceprimarul cu atribuţii de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, să fie alocată investiţiilor pentru care sunt contracte de execuţie şi care pot fi pornite în imediata perioadă.
 
LISTA investiţiilor avute în vedere şi sumele alocate:
– 2,7 milioane lei pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea unităţilor de învăţământ
– 800.000 lei pentru finalizarea pasajului (Bd 1 Decembrie – n.r.)
– 3,67 milioane lei pentru dezvoltare locală – iluminat public şi iluminat arhitectural
– 2,3 milioane pentru protecţia mediului – investiţiile în canalul colector de la Miceşti şi 137 de platforme îngropate pentru colectarea deşeurilor menajere
– aproximativ 890.000 lei pentru modernizarea de străzi

La finalul anului 2019 excedentul total la nivelul judeţului Alba, inclusiv al Consiliului Judeţean, era de 230.778.649 de lei. Excedentul bugetar reprezintă practic acea sumă de bani necheltuită, care se reportează de la un an la altul, şi care poate fi utilizată în principal pentru investiţii. Începând din 2020, odată cu modificarea legii finanţelor publice, banii din excedent pot fi utilizaţi de către edili pentru plăţi sociale, cum ar fi de exemplu indemnizaţiile asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi. 

Cel mai mare excedent bugetar îl înregistrează Consiliul Judeţean Alba – 129.039.167,58 de lei. Unităţile administrativ-teritoriale din Alba au rămas, la finalul anului trecut, cu 101.739.492 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: