Elevii şi profesorii din Alba Iulia care revin la şcoală, testaţi pentru COVID 19. DSP anunţă că procedura nu e obligatorie

Elevii şi profesorii din Alba Iulia care revin la şcoală, testaţi pentru COVID 19. DSP anunţă că procedura nu e obligatorie

Profesorii şi elevii vor fi testaţi gratuit şi benevol

Aproximativ 2000 de persoane – elevi, personal didactic şi nedidactic, dar şi personal medical şcolar din municipiul Alba Iulia vor fi testate COVID-19 în contextul reîntoarcerii în şcoli din 2 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul elevilor din clasele VIII-a şi a XII-a care urmează să intre la cursuri la începutul lunii iunie este de aproximativ 1.200. La aceştia se adaugă personalul didactic de predare (profesorii) dar şi cel nedidactic, precum şi medicii şi asistenţii şcolari.
 
Acţiunea reprezintă o iniţiativă locală şi are loc în cadrul unei colaborări între Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, Primăria municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba. Această campanie este parte a proiectului pilot de testare prin metoda pooling ce se derulează în Alba Iulia. Kit-urile de testare necesare sunt asigurate de Primăria Alba Iulia, astfel finanţarea integrală a demersului este susţinută de la bugetul local. 
 
„Reluarea cursurilor pentru o parte din elevi, cei aflaţi în clasele de final de cilcu de învăţământ, trebuie să se întâmple în condiţii de maximă siguranţă a sănătăţii. Atenţia elevilor şi profesorilor trebuie să se îndrepte doar către educaţie, iar pentru asta, e responsabilitatea noastră să creăm un climat sigur. Mă bucur că partenerii noştri, DSP Alba şi IŞJ Alba, vor derula această campanie, şi astfel, alături de măsura distrbuirii măştilor de unică folosinţă, a amplasării de dozatoare cu dezinfectanţi pentru mâini, dezinfecţia suprafeţelor şi claselor totul va fi fără probleme de sănătate”, spune Voicu Paul, viceprimar cu atribuţii de primar
 
Testarea este GRATUITĂ şi BENEVOLĂ şi se va derula pe durata a câtorva zile, anterior datei de 2 iunie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba se va ocupa de organizare, reprezentanţii IŞJ urmând să comunice unităţilor de învăţământ data şi locaţiile unde se va face efectiv recoltarea probelor. Aceasta reprezintă o procedură simplă şi sigură, care constă practic în prelevarea unui exudat nazo-faringian cu ajutorul unui beţişor medicinal steril, de unică folosinţă. Procedura va fi realizată de personal medical din cadrul DSP Alba. În situaţia în care vor fi depistate cazuri pozitive, acestea vor fi comunicate direct de către personalul DSP Alba iar cele negative vor fi comunicate de către reprezentanţii IŞJ Alba. Testarea NU este obligatorie! 
 
”Testarea elevilor care se vor întoarce în unităţile de învăţământ reprezintă un act de responsabilitate din partea noastră, a DSP Alba, care însă n-ar fi fost posibil fără implicarea Primăriei Alba Iulia şi a IŞJ Alba. Ne dorim extinderea acestui demers la nivelul întregului judeţ, însă nu putem acţiona fără spijinul administraţiilor locale care ar trebui să asigure testele necesare, având în vedere că testarea elevilor nu este inclusă în algoritmul naţional de testare”, afirmă Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.          
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: