Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia merge din nou la ”mondialele” din SUA. Trei premii la campionatul naţional

Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia merge din nou la ”mondialele” din SUA. Trei premii la campionatul naţional

Echipa RO-001 XEO de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut o nouă performanţă la campionatul naţional de robotică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liceenii din Alba Iulia au obţinut locul doi la ”Inspire Award”, locul doi la ”Connected Award”, locul I la autonomia robotului şi un premiu special oferit de VW, care vine la pachet cu o excursie în Germania.
 
Cei 17 elevi ai ”delegaţiei”, însoţiţi de profesoara lor Carmen Palcu, erau în culmea fericirii, duminică seară, când au şi plecat spre Alba Iulia, după participarea la Campionatul Naţional de robotică. Tinerii vor pleca în SUA şi Germania. Anul trecut au fost, de asemenea, la Detroit, unde a ajuns în semifinale, unde s-a ”bătut” cu echipa care a ajuns campioană mondială.
 
”XEO HCC Alba Iulia pleacă din nou în AMERICA la Campionatul Mondial de Robotică FIRST USA din Detroit!! Mai mult XEO HCC Alba Iulia pleacă şi în Germania!! Locul I la autonomia robotului, Locul II INSPIRE AWARD, Locul II Connected AWARD ! din peste 160 de echipe participante la Concursul Naţional de Robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania.
 
INSPIRE AWARD este acordat echipelor care excelează în performanţele robotului, complexitatea şi calitatea realizării cărţii echipei «engineering book» şi spiritul de echipă, spiritul competiţiei FTC (FIRST Tech Challenge); Connected AWARD este acordat echipei care reuşte să formeze o întreagă comunitate în jurul ei.
 
Echipa de robotică a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan”, Alba Iulia a mai fost anul trecut la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit, unde a ajuns în semifinale şi a fost eliminată de actuala campioană mondială. Consecvenţa colectivă rămâne până la urmă cea mai frumoasă modalitate de exprimare a inteligenţei!”, a scris pe contul său de facebook, profesorul Sebastian Onac.
 
 
Peste 120 de echipe din ţară au participat în weekend Concursul Naţional de Robotică BRD FIRST Tech Challenge România. Echipa XEO s-a calificat şi anul trecut la Campionatul Mondial de Robotică „First Championship USA Detroit”, unde a câştigat un loc în semifinală, într-o competiţie cu reprezentanţi din 20 de ţări şi 640 de roboţi.
 
La competiţia de la Bucureşti au participat şi echipele Team ArmyBot de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi Rubix de la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: