Echipă formată din două femei la conducerea Primăriei Aiud: primar PNL şi viceprimar UDMR

Echipă formată din două femei la conducerea Primăriei Aiud: primar PNL şi viceprimar UDMR

Primarul Oana Badea a depus jurământul la constituirea Consiliului local

Municipiul Aiud este prima localitate urbană din Alba care va fi condusă din punct de vedere administrativ de două femei. După ce Oana Badea (PNL) a câştigat funcţia de primar, Lorincz Helga (UDMR) a fost desemnată viceprimar.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Aiud, PNL a realizat o alinaţă cu UDMR ceea ce a permis ca o repreentantă a minorităţii maghiare să fie desemnată în funcţia de viceprimar. Lorincz Helga a primit 11 voturi din totalul celor 19 cât sunt în Consiliul local. 
 
Oana Badea (PNL) a câştigat alegerile în municipiul Aiud, devansându-l pe principalul ei contracandidat, social-democratul Liviu Octavian Rusu, cu peste 10 procente, ea fiind prima femeie aleasă în funcţia de primar într-un oraş din judeţul Alba în ultimii cel puţin 20 de ani. Oana Badea, care a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în vremea guvernării PDL, a fost votată de 3.915 de persoane, ceea ce înseamnă 38,92%, în Aiud fiind 10.060 de voturi valabil exprimate, potrivit rezultatelor oficiale.
 
Oana Badea a avut peste o mie de voturi faţă de candidatul PSD, Liviu Octavian Rusu, fost viceprimar în mandatul 2012-2016, şi primar între 2000 şi 2004. Acesta a obţinut 28,19 la sută, adică 2.839 de voturi. Pe locul trei, la aceste alegeri s-a situat, Lorincz Helga (UDMR), care a obţinut 1.009 de voturi, iar pe locul patru, candidatul independent, Ionela Danciu, care a fost aleasă, în schimb, în Consiliul local.
 
Noul viceprimar din Aiud, Lorincz Helga. Foto: ziarulunirea.ro
 
„Este o zi importantă pentru Aiud şi locuitorii lui. Echipa care a câştigat va face echipă cu aiudenii, singurii care contează. Începe un nou mandat, un mandat al schimbărilor, a celor pe care aiudenii le-au cerut dintotdeauna. Eu şi echipa mea suntem gata să colaborăm cu toţi cei care înţeleg ce-şi doreşte „Partidul Aiudenilor”. Le mulţumesc tuturor aiudenilor pentru încrederea acordată şi-i asigur de tot sprijinul meu. Uşa mea va fi deschisă în permanenţă pentru cetăţean”, a declarat primarul Oana Badea după ce a depus jurământul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: