DSP Alba propune ridicarea carantinei în Alba Iulia şi alte cinci localităţi, unde rata de infectare a scăzut

DSP Alba propune ridicarea carantinei în Alba Iulia şi alte cinci localităţi, unde rata de infectare a scăzut

Catedrala de la Alba Iulia

DSP Alba va propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă încetarea carantinei în localităţile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alba Iulia şi alte cinci localităţi din judeţul Alba ar putea să iasă din carantină astăzi. Măsura a fost impusă acum 14 zile, iar Direcţia de Sănătate Publică este de părere că situaţia s-a îmbunătăţit în privinţa răspândirii noului coronavirus. 

În urmă cu două săptămâni, în Alba Iulia coeficientul de infectare era de 10,07 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori şi a scăzut la 8,10.

 
În Blaj, acelaşi indicator a scăzut de la 10,83 la 10,20. În Sebeş a fost 8,44, iar acum este 6,24; în Cugir - 8,39, iar acum - 6,57; iar în Abrud a fost de 6,41 şi  acum de 5,46.
 
În schimb, în Ciugud a crescut (!) de la 6,72 la 10,41, conform datelor DSP.
 
Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a scris duminică pe Facebook că analizele de risc efectuate indică „un trend descendent constant al îmbolnăvirilor”.
 
„La 14 zile după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis intrarea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localităţi, în baza datelor obţinute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătăţire a contextului epidemiologic şi un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localităţi”, a scris Sinea pe reţeaua socială.
 
Decizia privind ridicarea carantinei sau, eventual, prelungirea acesteia urmează să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările