Drumuri forestiere modernizate pentru exploatatorii de păduri. Unde se vor cheltui peste 6 milioane de lei pentru 14 km de drum

Drumuri forestiere modernizate pentru exploatatorii de păduri. Unde se vor cheltui peste 6 milioane de lei pentru 14 km de drum

Exploatare forestieră. Foto: Adevărul

Primăria Avram Iancu a reuşit să contracteze la a doua licitaţie lucrările destinate reabilitării a aproape 14 km de drumuri forestiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câştigătorul contractului este societatea Consiliului Judeţean, Drumuri şi Poduri Locale SA, care va primi 6.393.369 de lei pentru lucrările de accesibilizare a fondului forestier de pe raza comunei. 
 
Proiectul se derulează în baza „Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin „Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurală”.
 
Potrivit descrierii achiziţiei publice, lucrările urmăresc accesibilizarea unei suprafeţe de fond forestier de 2.196,3 hectare. De asemenea, se vor construi două drumuri forestiere noi în lungime de 4,9 km (Toha-Dobrana în lungime de 3,7 km şi Parcela 29 în lungime de 1,2 km) şi se vor moderniza 9 km de drumuri forestiere (Dobrana – 3,5 km, Valea Boului – 0,8 km; Toha – 2,2 km; Divaia – 1,1 km, Păltiniş – 1,4 km).
 
„Accesibilizarea fondului forestier reprezintă una din condiţiile de bază pentru gospodărirea şi gestiunea eficientă a pădurilor. O zonă forestieră inaccesibilă scoate din circuitul economic resurse lemnoase şi nelemnoase apreciabile, stânjeneşte şi chiar blochează executarea unor lucrări silviculturale, crează un potenţial de risc ecologic ridicat, limitează turismul şi dezvoltarea economică a zonei. (…) Modernizarea şi construirea drumurilor forestiere vor realiza un mai bun acces în zonă pentru transportul forestier, dar se facilitează şi accesul populaţiei din satele aparţinătoare comunei spre centrul comunei şi spre drumul judeţean DJ 762 şi drumul naţional DN 75 spre oraşul Cîmpeni. Un alt obiectiv care se doreşte realizat este accesul spre Muntele Găina”, se precizează în caietul de sarcini. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările