Drumul naţional 75 din Apuseni, reparat doar pe 20 de km din cei 100 de km care necesită modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DN75 pe raza comunei Gârda de Sus
DN75 pe raza comunei Gârda de Sus

Drumul Naţional (DN) 75 va fi modernizat pe o porţiune de 20 de kilometri, pe raza judeţului Alba. Rceent a fost semnat un contract de 3,6 milioane de lei, atribuit firmei GP Săgeata Prod.

O porţiune de 20 de kilometri din Drumul Naţional (DN) 75, pe raza judeţului Alba, va intra în reabilitare în perioada imediat următoare după ce în 5 octombrie a fost semnat un contract de 3,6 milioane de lei.

Lucrările care prevăd reasfaltarea sectorului de drum DN 75 km 40+000-60+000 pentru Secţia Drumuri Naţionale Alba vor fi executate de firma GP Săgeata Prod SRL Suplacu de Barcău, judeţul Bihor, contra sumei de 3.671.132 de lei, valoare la care a fost încheiat contractul. Reasfaltarea se va desfăşura pe raza comunelor Arieşeni, Gârda de Sus, Scărişoara şi Albac, adică în zona turistică a Munţilor Apuseni.

”Lucrările sunt necesare pentru aducerea tronsonului de drum la caracteristicile necesare unui drum de clasa tehnică III (capacitate portantă, planeitate, rugozitate). Sectoarele de drum studiate se află pe Drumul Naţional 75, drum destinat circulaţiei naţionale, care face legătura între localitatea Ştei (judeţul Bihor) şi localitatea Mihai Viteazu (judeţul Cluj) şi străbate judeţele Bihor, Alba şi Cluj pe o distanţă de 168 de km. Traseul studiat se întinde pe raza a 4 comune: Arieşeni, Gârda de Sus, Scărişoara şi Albac. În judeţul Bihor, drumul este modernizat în întregime. Probleme mari sunt în Alba, pe circa 100 de km, de la Arieşeni şi până la Buru.

Pe sectoarele analizate au apărut o serie de degradări pe suprafeţe întinse (crăpături, fisuri, gropi) care produc disconfort conducătorilor auto”, se arată în caietul de sarcini. Traficul este în continuă creştere în zona Munţilor Apuseni de pe raza judeţului Alba, cu atât mai mult în sezonul rece, când mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă aici sărbătorile de iarnă. Lucrarea este propusă să se desfăşoare în planul de întreţinere periodică a drumurilor publice în anul 2018.

Citiţi şi:

 

FOTO Cum se făcea turism montan în urmă cu 50 de ani. Rolul important al ţigărilor pentru supravieţuirea pe munte

 

Tânărul de 30 de ani care face dulceaţă pe sobă, „ca la bunica acasă“. Combină, printre altele, sfecla cu mere şi ghimbir

 

FOTO Imagini rare din Alba Iulia la începutul secolului trecut. Cum arăta oraşul care avea atunci 11.000 de locuitori

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite