Drama unei românce de 36 de ani, adoptate de la orfelinat. Vrea să îşi cunoască părinţii naturali, care au abandonat-o

Drama unei românce de 36 de ani, adoptate de la orfelinat. Vrea să îşi cunoască părinţii naturali, care au abandonat-o

Liliana are acum 36 de ani şi îşi caută părinţii biologici din România

O femeie în vârstă de 36 de ani, născută la Alba Iulia şi adoptată după naştere, îşi caută părinţii naturali din România. În prezent, femeia trăieşte cu familia în Irlanda de Nord.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ca amintire, am în minte imaginea unei femei, mama mea, pe care nu o văd bine la faţă, este ca printr-o sită. Nu reuşesc să-i vad faţa clar”, spune care Lili Covaci, o femeie născută în Alba Iulia care îşi caută cu disperare părinţii biologici. Amintirea ei este de fapt îmbrăcată într-o serie de  întrebări cu care trăieşte în suflet: cine au fost familia ei? are fraţi? de ce a fost dată spre adopţie? Sunt, de fapt, întrebările tuturor copiilor care au trecut prin aşa ceva.
 
Povestea Lilianei începe în 31 iulie 1982, la Alba Iulia, apoi biografia ei este o pată albă şi o amintire neclară. Un an mai târziu, era adoptată dintr-un orfelinat din Târgu Mureş de familia Rafa Aurel şi Lina, care au crescut-o. A primit atunci un nou certificat şi o nouă zi de naştere: 1 august 1983.
 
”Numele meu, la naştere, era Biro. Părinţi mei adoptivi nu mi-au spus nimic. Ei nu au recunoscut niciodată că sunt adoptată deşi ştiam şi mi-au confirmat şi rudele familiei de adopţie”, spune Lili, care trăieşte acum în Irlanda de Nord. Femeia ar vrea ca oamenii să distribuie povestea ei, pentru ca şansele ca cineva să îşi aducă aminte de povestea ei, să crească.
 
”Aş dori să-i cunosc, nu am pretenţii la nimic din partea lor, doar să ştiu care este familia mea biologică. Asta este cea mai mare dorinţă a mea. Nu o condam pe mama pentru ca nu ştie nimeni ce situaţie de viaţă a avut în trecutul ei. Ea m-a adus pe acesta lume. Îmi doresc să o găsesc chiar dacă nu m-a crescut ea… îi mulţumesc că m-a adus pe lume, că exist şi sunt mama a 3 copii minunaţi. Inima îmi spune că a fost un motiv important pentru care s-a ajuns în situaţia de mă părăsi, sau poate era săracă sau singură, fără condiţii, nu ştiu”, afirmă Liliana.
 
Lili Covaci spune că a aflat numele de familie pe care îl purta la naştere cu prilejul cununiei civile din 2018: ”Era Biro, nu Rafa. Actele mele erau pe numele Rafa, este numele familiei adoptive”. Între timp a făcut mai multe demersuri pentru a-şi afla originea, însă nu a găsit deocamdată nimic în arhivele unor instituţii locale.
 

Copiii niciodată uitaţi ai României

Aceasta a postat un mesaj pe pagina „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“. Lili Biro s-a născut la Alba Iulia în data de 31 iulie 1982 şi, la scurt timp după naştere, a ajuns la un orfelinat din Târgu Mureş, de unde a fost adoptată.
 
”Părinţii mei, Aurel şi Lina, nu mai sunt în viaţă de mulţi ani, din păcate. În prezent am 36 de ani, sunt căsătorită, am 3 copii şi sunt stabilită în nordul Irlandei. Doresc aşa de mult să-mi găsesc familia biologică! Nu cunosc numele părinţilor mei biologici, dar poate că cineva cu numele de familie Biro mă recunoaşte. Vă mulţumesc pentru orice mic ajutor pe care mi-l puteţi oferi şi vă rog să îmi fiţi alături cu o DISTRIBUIRE a postului, care poate va ajunge la persoana care îmi cunoaşte povestea”, a scris Lili pe pagina celor de la „Copiii niciodată uitaţi ai României“.
 
Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită la Gallway – în Irlanda, ea însăşi cu o poveste impresionantă, este cea care a inţiat, în urmă cu patru ani, pe Facebook, grupul „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României“, o platformă dedicată celor care vor să-şi cunoască rădăcinile.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările