Două persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală de la IPJ Alba cu prejudiciu de peste 1 milion de lei

Două persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală de la IPJ Alba cu prejudiciu de peste 1 milion de lei

Una dintree prsoanele reţinute în acest dosar

Două persoane, un bărbat din Gârda şi o femeie din Alba Iulia, au fost reţinute în urma percheziţiilor de miercuri la firme de construcţii. Aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru dispunerea măsurilor legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul are 47 de ani şi este administratorul unei pensiuni din Gârda de Sus, iar femeia are 37 de ani şi este reprezentantă a unei firme de construcţii din Alba Iulia, la data faptelor. Acuzaţiile sunt de evaziune fiscală.
 
Reamintim că poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au derulat miercuri dimineaţa 23 de percheziţii în Alba (11), Bihor (2), Sibiu (5) şi în municipiul Bucureşti (5), la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste un milion de lei, prin evaziune fiscală. Acestea operau în domeniul construcţiilor imobiliare.
 
Percheziţiile s-au desfăşurat la locuinţele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.
 
Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii imobiliare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.058.558 lei. La acţiune, poliţiştii din Alba au fost sprijiniţi de poliţişti din Bihor, Sibiu şi Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările