Două femei s-au dat agenţi de dezinfecţie şi au furat peste 1.000 de lei din locuinţa unei vârstnice

Două femei s-au dat agenţi de dezinfecţie şi au furat peste 1.000 de lei din locuinţa unei vârstnice

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii din Aiud sunt în căutarea a două femei care, invocând că vor face o dezinfecţie, au pătruns în locuinţa unei vârstnice şi i-au furat 1.100 de lei. Poliţia le recomandă cetăţenilor să fie prudenţi când la uşa lor se prezintă diverse persoane care le oferă servicii de dezinfecţie sau de alt fel sau bunuri de vânzare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de 16 octombrie, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată prin 112, de către o femeie în vârstă de 83 de ani, din municipiul Aiud, cu privire la faptul că, cu puţin timp în urmă, a fost victima unei infracţiuni de furt.
 
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în după amiaza zilei de 16 octombrie, în jurul orei 17,30, două femei ar fi sunat la uşa vârstnicei şi i-ar fi spus că fac servicii de dezinfecţie a spaţiilor.
 
Pentru „serviciile” prestate, cele două i-ar fi solicitat victimei suma de 30 de lei. În acelaşi timp, profitând de neatenţia acesteia i-ar fi sustras, dintr-un corp de mobilier, suma de 1.100 de lei. 
 
Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea celor două femei, în vederea tragerii lor la răspundere penală, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.
 
Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţia recomandă: 
 
nu permiteţi accesul persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii, fără a deţine o legitimaţie de la firma unde îşi desfăşoară activitatea, în locuinţa dumneavoastră;
informaţi-vă cu privire la serviciile ce pot fi prestate in locuinţa dvs. (citire apometru, deratizare, dezinfecţie, dezinsecţie), înainte de a lăsa aceste persoane în locuinţă. De obicei, aceste activităţi sunt aduse la cunoştinţa locatarilor, în prealabil, prin afişarea unui anunţ în incinta imobilului sau la sediul asociaţiei de locatari;
 
montaţi un interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii blocului;
anunţaţi imediat POLIŢIA- TELEFON 112 atunci când observaţi că persoane străine de imobil ies din scările blocului cu bagaje voluminoase sau că scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri. REŢINEŢI cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul marca, numărul de înmatriculare şi culoarea autoturismului folosit de aceştia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările