Două cazuri de COVID-19 la Finanţele Publice din Alba. Sediile au fost dezinfectate. Peste 170 de cazuri active sunt în judeţ

Două cazuri de COVID-19 la Finanţele Publice din Alba. Sediile au fost dezinfectate. Peste 170 de cazuri active sunt în judeţ

Doi angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba au fost confirmaţi cu noul coronavirus: este vorba despre angajaţi la Trezorerie, unul la Alba Iulia, celălalt la Blaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sediul instituţiei din Alba Iulia a fost dezinfectat complet, la fel şi cel din Blaj. Este vorba despre un angajat care lucrează la structura de Trezorerie din Alba Iulia, care nu a lucrat cu publicul. Personalul cu care a avut contact s-a izolat voluntar la domiciliu.
 
Un alt caz a fost confirmat la SFM Blaj, tot la Trezorerie. Cei 4 colegi cu care funcţionarul din Blaj a venit în contact direct sunt izolaţi la domiciliu şi urmează să fie testaţi.
 
Reprezentanţii instituţiei nu au anuţat diminuarea programului cu publicul, dar au lansat un apel către contribuabili, care sunt rugaţi să folosească pe cât posibil comunicarea online şi instrumentele disponibile în acest sens.
 
Comunicatul AJFP Alba:
”În colectivul de salariaţi ai AJFP Alba este un caz confirmat cu COVID 19 din data de 3 august. În 4 august 2020 de la ora 7 dimineaţa s-a făcut dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor în instituţie.
 
Funcţionarul confirmat este din structura de Trezorerie dar nu lucrează la vreun ghişeu cu publicul. Personalul care a avut contact direct este izolat voluntar la domiciliu.
 
Şi la SFM Blaj este un caz confirmat cu COVID 19 din data de 3 august, tot la Trezorerie; în dimineaţa de 4 august 2020 a fost făcută dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor în sediul instituţiei, iar cei 4 colegi cu care funcţionarul din Blaj a venit în contact direct sunt izolaţi la domiciliu şi urmează să fie testaţi.
 
AJFP Alba colaborează îndeaproape cu reprezentanţii DSP Alba şi urmează toate măsurile recomandate, astfel încât activitatea specifică să se desfăşoare în condiţii normale şi de maximă siguranţă pentru angajaţi şi public.
 
Facem din nou apel către toţi contribuabilii care se prezintă la sediul instituţiei să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a infectării cu COVID 19 şi să folosească pe cât posibil comunicarea la distanţă cu instituţia noastră”.
 
În Alba, au fost comunicate miercuri, 5 august, 14 cazuri noi de COVID-19, potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică. Numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în judeţ de la începutul pandemiei a ajuns la 791. 
 
Localităţile din care provin cazurile noi (5 august): Alba Iulia – 6, Blaj – 4, Ciugud (Drâmbar) – 1, Ocna Mureş (Războieni Cetate) – 1, Sântimbru (Totoi) – 1, Sebeş – 1
 
587 de persoane au fost declarate vindecate şi s-au înregistrat 32 de decese. Sunt 172 de cazuri active. În Alba, marti au fost prelucrate în total 861 de teste (697 la DSP si 164 la SJU). Numărul total de teste efectuate în judeţ a ajuns la 45.065.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările