Dosarul de trafic de droguri de mare risc de la Alba Iulia: mandate de arest preventiv pentru încă doi tineri, unul fiind emis în lipsa inculpatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
droguri

Tribunalul Alba a decis vineri, 15 martie, emiterea de mandate de arest preventiv pe numele a încă două persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc. Anterior, în 13 martie, alţi patru tineri au fost arestaţi pe o perioadă de 30 de zile.

Procurori DIICOT Alba Iulia şi poliţişti de la BCCO au destructurat o nouă grupare de tineri din Alba Iulia care se ocupau cu traficul drogurilor de risc. Patru tineri au fost arestaţi preventiv miercuri, 13 martie, iar alţi doi au primit mandate vineri, 15 martie. Ultimii doi inculpaţi sunt C. Mihai Cristian şi P. Ionel, ultimul nefiind găsit de procurori la momentul emiterii mandatelor, astfel încât a fost aerstat preventiv în lipsă. 

”Admite propunerea procurorului din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia şi, în consecinţă: În baza art. 223 alin. (2) C.pr.pen. combinat cu art. 202 C.pr.pen. şi art. 226 alin. (2) C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului C. M. C. pe o durată de 30 zile, începând cu data de 15.03.2019 până la data de 13.04.2019, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului P. I. pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”, se precizează în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.

În cazul celorlalţi patru inculpaţi, (L. Alexandru, F. Daniel Dragoş, L. Daniel şi R. Alexandru Dumitru) mandatele de arest au fost emise pentru perioada 13 martie 2019 până la data de 11 aprilie 2019. Decizia judecătorului a fost contestată de toţi cei patru inculpaţi la Curtea de Apel, unde se va judeca în 18 martie 2019. În timpul percheziţiilor realizate la domiciliul unui dintre inculpaţi a fost găsită cantitatea de circa 3 kilograme de droguri.

Ultimul dintre inculpaţi, R. Alexandru Dumitru, a fost trimis în judecată, în urmă cu doi ani, alături de alţi şapte tineri, pentru infracţiuni similare. Acesta a recunoscut faptele şi a fost condamnat la amendă penală în valoare de 1.800 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată potrivit legii. Dosarul este, în prezent, pe rolul Curţii de Apel. 

Potrivit anchetatorilor, grupul a operat în perioada 2015-2016 în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice). Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate două kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urmau să fie comercializate consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

Citiţi şi:

 

FOTO Povestea tinerilor români care vor să construiască un orfelinat în Tanzania: „Am găsit o mână de copii fără speranţă“

 

Scrisoarea unui deţinut îndrăgostit de psihologul închisorii: „O să plăteşti scump, frumoasă cu chip de zână!“

 

Regulile nescrise ale muntelui transmise de generaţii. Care trebuie să fie „unitatea de măsură“ a unui grup de turişti

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite