Dosarul DIICOT - Berbeceanu: Curtea de Apel decide joi dacă fostul şef al BCCO Alba Iulia rămâne fără interdicţii

Dosarul DIICOT - Berbeceanu: Curtea de Apel decide joi dacă fostul şef al BCCO Alba Iulia rămâne fără interdicţii

Comisarul şef Traian Berbeceanu vrea să revină la conducerea BCCO Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia a înregistrat pe rol miercuri, 16 aprilie, contestaţia DIICOT la decizia Tribunalului Hunedoara privind revocarea măsurilor preventive în cazul fostului şef de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, Traian Berbeceanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Curtea de Apel va analiza contestaţia DIICOT joi, 17 aprilie 2014.
 
Comunicatul Curţii de Apel: Contestaţia formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara  împotriva încheierii penale dispusă de Tribunalul Hunedoara în dosarul 2030/97/2014 cu privire la revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Traian Berbeceanu se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia joi, 17.04.2014.
 
Prin încheierea contestată din 07.04.2014 Tribunalul Hunedoara a admis cererea formulată de inculpatul Traian Berbeceanu şi a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Traian Berbeceanu prin Ordonanţa pronunţată în dosarul nr.386/D/P/2013 al Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, la data de 21.02.2014 şi a înlăturat obligaţiile stabilite in sarcina acestuia.
 
Traian Berbeceanu a depus la Tribunalul Hunedoara, la începutul lunii aprilie, o solicitare de revocare a măsurilor preventive luate împotriva sa. Instanţa de fond i-a admis cererea astfel încât toate inderdicţiile impuse împotriva acestuia au fost anulate. Procurorii DIICOT au contestat, însă, decizia la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care a emis primul mandat de arest pe numele comisarului şef, în octombrie 2013. Contestaţia DIICOT va fi judecată în zilele următoare.
 
În noiembrie 2013, după o lună de arest preventiv, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Traian Berbeceanu poate fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală, dispunând ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara. Tot atunci, instanţa supremă a dispus ca Traian Berbeceanu să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia municipiului Deva conform programului de supraveghere, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organelor judiciare şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Totodată, Traian Berbeceanu nu avea voie să comunice cu 46 de persoane care au diferite calităţi în dosarul instrumentat de către procurorii DIICOT Alba.
 
Fostul şef al BCCO Alba a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat de către procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar, sunt cercetaţi soţii Titus şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi, de asemenea, în 24 octombrie 2013.
 
Lovitura de teatru în acest dosar s-a produs în martie 2014, când procurorii DNA au anunţat începerea urmăririi penale împotriva procurorului şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, a procurorului Nicolaie Cean şi a subcomisarului de la BCCO, Alin Muntean. Cei trei scunt acuzaţi că au convins martori, în principal persoane cercetate de Berbeceanu, să declare lucruri false împotriva acestuia. Dosarul este instrumentat de DNA Bucureşti.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: