Dosarul “aurul dacic„ la Curtea de Apel Alba Iulia

Judecătorii din Alba Iulia vor judeca apelul declarat de părţile implicate în dosarul „aurul dacic“.  În urma judecării pe fond, Tribunalul Hunedoara a hotărât condamnarea a 11 inculpaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între şapte şi 12 ani pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpaţii sunt acuzaţi de furt calificat de obiecte de patrimoniu din situri arheologice, efectuare de detecţii şi săpături ilegale în situri arheologice, şantaj, violare de domiciliu, lipsire de libertate in mod ilegal, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Curtea de Apel Alba Iulia va judeca apelurile declarate de către inculpaţi,  Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi Ministerul Culturii împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Hunedoara în acest dosar. 

În sarcina a patru dintre inculpaţi a fost reţinută prin aceiaşi sentinţă obligaţia plăţii sumei de 965.458 euro sau contravaloarea in lei către Ministerul Culturii, iar cu privire la alţi patru inculpaţi s-a stabilit obligaţia plăţii sumei de 650.612 euro către aceeaşi instituţie.

Primul termen de judecată în acest dosar la Curtea de Apel Alba Iulia a fost stabilit pentru data de 13 mai 2010.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările