Dosarul de ameninţare de tip terorist de la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton: bărbatul din Alba cercetat de DIICOT rămâne în arest preventiv

Dosarul de ameninţare de tip terorist de la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton: bărbatul din Alba cercetat de DIICOT rămâne în arest preventiv

Anghelidi Ovidiu Nicolae

Bărbatul din satul Căpâlna de Jos, arestat preventiv pentru infracţiuni la legea siguranţei naţionale va fi cercetat, în continuare, în stare de arest preventiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, 18 aprilie, contestaţia formulată de inculpatul Anghelidi Ovidiu Nicolae la hotărârea anterioară a Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
 
”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Anghelidi Ovidiu Nicolae împotriva încheierii /F/DL din 12 aprilie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 2180/2/2019 (1066/1/2019). Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru contestator în sumă de 313 lei se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 18 aprilie 2019”, se precizează în minuta deciziei de la ÎCCJ.
 
Bărbatul a fost ridicat de la domiciliul propriu din satul Căpâlna de Jos, judeţul Alba, după o percheziţie de peste 20 de ore în data de 10 aprilie. ”În urma efectuării percheziţiei domiciliare din data 10.04.2019, la locuinţa inculpatului A. O.-N, situată pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate. S-a reţinut faptul că inculpatul a transmis mesajele de ameninţare în numele Organizaţiei «Vlad Ţepeş», iar la percheziţia domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea unei sume de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiaşi organizaţii, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.
 
Acesta a fost reţinut şi arestat pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare de tip terorist şi deţinerea de obiecte şi substanţe care pot fi utilizate la confecţionearea unei bombe. În 1 martie 2019 a transmis un mesaj audio telefonic la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton din Bucureşti anunâînd un atac cu rachete.
 
La percheziţie a fost descoperit şi un material video în care Anghelidi Ovidiu Nicolae se filmase la fel ca teroriştii ISIS. ”Înarmat” cu un cuţit şi o mitralieră de jucărie acesta ameninţa că ”pedeapsa noastră va ajunge pe ticăloşi oriunde ar fi ei”. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: