Dosare penale pentru dare de mită la poliţişti din Alba: un bărbat este cercetat iar alţi doi au fost trimişi în judecată

Dosare penale pentru dare de mită la poliţişti din Alba: un bărbat este cercetat iar alţi doi au fost trimişi în judecată

Foto Arhiva

Un bărbat de 34 de ani din Aiud, s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită. Acesta a fost prins, vineri, băut la volan, iar pentru a nu fi sancţionat, a încercat să ofere poliţistului rutier suma de 200 de lei. În aceeaşi zi alţi doi bărbaţi care au oferit mită unui poliţist din Blaj au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul din Aiud a fost prins de D.G.A, iar în urma sesizării făcute la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, judecătorul a dispus pentru acesta măsura preventivă a controlului judiciar.
 
”În cursul zilei de vineri, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au prins în flagrant o persoană care încerca să mituiască un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu suma de 200 lei.Vineri la ora 21.06, un agent de poliţie din cadrul Politiei Municipiului Aiud – Compartimentul Rutier, aflându-se în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Gării din municipiul Aiud, a oprit pentru control un autoturism condus de N.V., de 34 ani, din municipiul Aiud. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,19 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi pentru a nu-i fi reţinut permisul de conducere, conducătorul auto i-a oferit poliţistului suma de 200 lei”, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba.
 
Agentul de poliţie a informat onducerea Politiei Municipiului Aiud, care la rându-i a sesizat Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba. Ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au organizat şi realizat prinderea în flagrant a conducătorului auto, în timp ce oferea poliţistului suma de 200lei. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru săvârşirii infracţiunii de dare de mită faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 290, aliniatul 1 Cod Penal, iar procurorul de caz a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar.
 
Tot vineri Parchetul de pe lângă Tibunalul Alba a dispus trimiterea în judecată a doi bărbaţi acuzaţi de fapte similare. Grancsa Janos şi Barcsa Gaspar au oferit mită 500 de lei unui poliţist din Blaj. Fapta a avut loc în 14 martie 2014.
 
”Inculpatul Grancsa Janos, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Blaj, fiind oprit în trafic pentru nerespectarea priorităţii în sensul giratoriu de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj – Compartimentul poliţiei rutiere, după ce i s-a adus la cunoştinţă că a săvârşit o contravenţie pentru care legea prevede ridicarea permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce, a oferit agentului de poliţie suma de 500 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile legale privind sancţionarea sa, în comiterea faptei fiind ajutat de socrul său, inculpatul Barcsa Gaspar, care a intermediat discuţiile dintre agentul de poliţie – denunţător şi susnumit. În aceeaşi zi, aflându-se la sediul Poliţiei Municipiului Blaj, inculpatul Grancsa Janos a dat aceluiaşi agent de poliţie suma de 100 lei, cu ajutorul incupatului Barcsa Gaspar, în acelaşi scop, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii”, au precizat poliţiştii la momentul organizării flagrantului. 

Primul termen în dosar va avea loc în 15 aprilie 2014

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: